SAMSUN, () - SAMSUN'da 18 Temmuz’da başlayacak Deaflympics 2017'de görev alacak 216 gönüllüden oluşan delegasyon asistanları, dünyanın dört bir yanından gelecek olan delegelere yardımcı olabilmek için eğitimlere devam ediyor.
Samsun'da 18- 30 Temmuz'da düzenlenecek olan Deaflympics 2017'ye katılmak için Samsun'a gelecek olan sporculara ve delegasyonlara yardımcı olabilmek için gönüllü olarak görev alan 216 delegasyon asistanları eğitim almaya devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Delegasyon Asistanları Sorumlusu Alperen Ardahanlı şöyle konuştu:
"Asistanlarımızın 120’si duyan gönüllü, 96’sı ise işitme engelli olan gönüllülerimizden. Hatta gönüllülerimizin arasında işaret dili tercümanlarımız var. Ayrıca oyunlara hazırlık döneminde işaret dili bilmeyen gönüllülerimize de 4 ay süren işaret dili eğitimi veriyoruz. Biz diğer ülkelerden gelen delegasyon sayımıza göre onlara eşlik edecek asistanlarımızı belirliyoruz. Her 50 kişilik gruba bir gönüllü asistan veriyoruz. 300 kişiden oluşan delegelere de en fazla 6 gönüllü verebiliyoruz. Asistanlarımızın en önemli özelliği, bizi diğer ülkelere bağlayacak bir köprü oluşturmalarıdır.”
İLK DEFA OLİMPİYAT GÖNÜLLÜSÜ OLACAK
Asistanların ilk defa olimpiyat gönüllük deneyimi yaşayacaklarını söyleyen Ardahanlı şöyle devam etti:
“Asistanlara verilen  eğitimler tamamen Avrupa standartları ölçüsünde. Gönüllülerimiz başka bir organizasyona da dahil oldukları zaman hiçbir şekilde yabancılık çekmeyecek. Ayrıca bu eğitimlerin sonunda herkes birbirini tanımış, bir problem çözecek seyiyeye gelmiş ve delegasyon asistanlığının ne anlama geldiğini anılmış olacaklar. Oyunlar döneminde de 7/24 delegelerin ihtiyaçlarına cevap vermek adına çalışacaklar."

FOTOĞRAFLI