Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - BODRUM'da, BIOR'da (Bodrum Uluslararası Optimist Regatta) programı kortej yürüyüşü ile başladı. 
Türkiye Yelken Federasyonu programında yer alan ve 3-8 Mart 2014 tarihlerini kapsayan organizasyon için ilçeye gelen sporcular kortej yürüyüşünde bir araya geldi. Türkiye'nin ilk uluslararası optimist yarışması olduğu, ilki 2013'de olmak üzere 3'üncüsü bu yıl düzenlendiği bildirilen yarışmaya katılacak sporcular, ellerinde ülke bayrakları ile marina girişinden Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Vatandaşlar sporculara el sallayıp başarılar diledi. İçmeler mevkiinde Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi'nin ev yapılacak olan yarışlar için gelen sporculara seslenen kulüp başkanı Rıza Karakaya, 'Hoşgediniz' diyerek güzel yarışların olması temennisinde bulundu.
Optimistlerin mücadelesine Türkiye, Norveç, Büyük Britanya, Yunanistan, Hollanda, Almanya, Litvanya, Romanya, Bulgaristan, Fransa, Danimarka, Hırvatistan, Rusya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti olmak üzere 15 ülkenin 79 kulübünden 375 sporcunun katılacağı açıklandı. Çarşamba günü başlayıp Pazar günü sona erecek yarışların ardından dereceye girenler belirlenerek yine Pazar günü akşam ödül töreniyle organizasyon sona erecek.

FOTOĞRAFLI