Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye), () - OSMANİYE'nin Kadirli ve Sumbas ilçelerinde şiddetli dolu yağışı, ekili arazilere ve meyve bahçelerine zarar verdi.
Saat 13.30 sıralarında aniden başlayan dolu yağışı yaklaşık yarım saat sürdü. Her tarafı beyaza bürüyen dolu nedeniyle Kadirli ve Sumbas İlçeleri'ne bağlı Alibeyli, Höyük, Akçataş, Akdam, Reşadiye, Yazıboyu, Küçükçınar, Köseli, Hardallık, Karakütük, Yukarı Çiyanlı, Sofular, Tozlu, Kızyusuflu, Durmuşsofular köylerinde meyve bahçeleri ve ekili arazilerde zarara neden oldu. köyleri etkili oldu.
Sumbas Ziraat Odası Başkanı Ömer Kara, dolu nedeniyle çiftçilerin mağdur olduğunu belirterek, "Yarım saat süren dolu nedeniyle buğday ve mısır ekili araziler zarar gördü. Çiftçiler doludan dolayı mağdur oldu. Meyve bahçeleri de doludan büyük zarar gördü. Çiftçimizin zararı büyük. Yetkililerden hasar tespit çalışması yapılıp zararların karşılanmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Armağanlı Mahallesi'nde oturan çiftçi Mehmet Seyitoğlu da ise dolu yağışı nedeniyle narenciye bahçesinde ve ekili tarım arazilerinde büyük zarar oluştuğunu belirterek, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI