MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde evine gitmek üzere bindiği minibüste cinsel tacize uğrayan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini konu alan, ‘Faint Sound’ (Soluk ses) filmi 15 Aralık’ta vizyona girecek. Filmde Özgecan Aslan’ı simgeleyen ‘Aslıhan’ı canlandıran oyuncu Maral Büyüksaraç, "O malum sahne çekilirken görüntü yönetmenimizin ısrarı üzerine sete psikolog getirdiler. Ağlama krizine girdim defalarca" dedi.
Farklı ülkelerde işlenen kadın cinayetlerine ilişkin tez hazırlayan İngiliz genç yönetmen Chris Surnames, Tarsus’ta evine gitmek üzere bindiği minibüste 11 Şubat 2015 tarihinde tecavüz girişimine direndiği için öldürülen Özgecan Aslan olayından yola çıkarak ‘Faint Sound’u yazdı. Belgesel filmde Surnames, aynı zamanda, yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı. Film, İstanbul’un yanı sıra İngiltere'de Hillingdon, Almanya'da Berlin ve Rusya'nın başkenti Moskova'da çekildi. İstanbul’daki çekimler Haliç'te hazırlanan platoda yapıldı. Türkiye’yi ayağa kaldıran cinayeti konu alan 35 kişilik ekip tarafından hazırlanan ‘Faint Sound’ filminin başrollerini Chris Surnames ile Maral Büyüksaraç oynadı. Filmde Ahmet Uğurlu, Tony Leandro, Eliana Ostro ve Griselda Velazques ile birlikte 14 oyuncu rol aldı. Özgecan Aslan'ı simgeleyen ‘Aslıhan’ adlı genç kızı canlandıran 18 yaşındaki Maral Büyüksaraç, iki aylık bir çalışmanın ürünü olan ‘Faint Sound’un vizyona gireceği 14 Aralık tarihini iple çektiğini söyledi. Büyüksaraç, ilk kez belgesel bir filmde yer aldığını bu filmin kariyerinde önemli yer tutacağına inandığını belirterek şunları söyledi:
"Sahnelerim çekilirken çok zorlandım. Hassas ve kırılgan biriyim. O malum sahne çekilirken görüntü yönetmenimizin ısrarı üzerine psikolog getirdiler sete. Ağlama krizine girdim defalarca. Onu düşündüm. Hakikaten bu işle ilgili gelen ufacık eleştiri bile beni incitiyor. Çünkü çok çalıştık gece gündüz. Bu bir Özgecan cinayeti filmi değil; tüm kadınların kadın olmanın ne kadar zor olduğunu gösteren bir iş oldu. Bu rolü aldığım için çok mutluyum. İnşallah bol ödüllü olur."

FOTOĞRAFLI