KAYSERİ'NİN KENTSEL GELECEĞİ TOPLANTISINA KATILDI
Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Borsası işbirliğinde  'Kayseri’nin kentsel geleceği' konulu toplantı düzenlendi. Bir restoranda düzenlenen programa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Nergis, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Çelik, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri katıldı.
Programın açılış konuşması yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Dünya ekonomisinin yüzde 40’ı artık şehirlerde dönüyor. 10 yıl sonra bu rakam yüzde 50’yi bulacak. Dünya ekonomisinin yüzde 50’si 600 büyük şehirde olacak. Kayseri son 15 yılda gayrisafi milli hasılasını 115 kat arttırdı. Kayseri bu 600 büyük şehrin içinde olmayı hak ediyor. Bunu da sayın bakanımızla beraber yapacağız” ifadelerini kullandı.
'BÜYÜYEN BİR TÜRKİYE İSTENMİYOR'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, terör olaylarına değindiği konuşmasında, “Bitti, belleri kırıldı. Güvenlik güçlerimizi o kalleşlerin kurşunlarından Allah korusun. Yaptıkları tek şey şimdi bireysel birtakım eylemlerle çok ses getirecek işler yapmaya çalışıyorlar. 7 binden fazlası etkisiz hale getirildi. Aslında bu işlerin kaynağı Suriye olmaya başladı. Giriş çıkışlarla birlikte biraz güç kazanmış gibi oldular ama şu anda iyice bitti. İnşallah yakın gelecekte bunlardan hiç bahsetmeyiz. Bütün yapılan bu mücadeleler neticesinde işin özü şu; büyüyen bir Türkiye istenmiyor. Kalkınan bir Türkiye istenmiyor. Yurtdışındakiler istemiyor. Yurtiçindekiler de acayip bir şekilde buna yardım ediyor. Bizim üstlenmiş olduğumuz misyon doğrusu onların çok hoşuna gitmiyor. Çünkü biz, ne Asya ortasında Moğolistan gibi kimseye ne zararı ne faydası olacak bir ülkeyiz, ne de Lüksemburg gibi hiçbir işe yaramayacak kenarda duran bir ülkeyiz. Ondan dolayı bu ülkenin üzerinde oyunlar asla bitmiyor” dedi.
'VATANDAŞIN KAN İLE İŞİ YOK'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Özhaseki, “1980 ihtilalı artığı olan bir anayasa var. Bu anayasayı konuşuyor muyuz? Miting meydanlarına çıkıp söz verdik mi, verdik. Hadi değiştirelim. 'Tamam' derken, 'içindeki şu maddeleri beğenmedim' diyor. Kardeşim o maddeleri beğenmeyebilirsin ama biz o maddeleri götürüp halka soracağız. Halk evet derse? 'O zaman kan çıkar.' Neden kan çıkıyor? Sen alışmışsın darbelerde falan ama vatandaşın kan ile işi yok. İnsanlar artık bu kavgalardan usandı. Yapalım anayasayı millete götürelim 'evet' deniliyorsa bitsin bu iş. İkili sistem yürümüyor. Başkanlık sistemin insanlar neden korkar ben anlamıyorum. Belediyelerde başkanlık sistemi var korkunç bir şey mi? Başkanlar diktatör mü, hayır. Neden oralarda razı oluyoruz da burada razı olmuyoruz” diye konuştu.
'DOKUNULMAZLIKLAR TEK TEK GELİRSE 2 SENE SÜRÜYOR'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na açtığı davalarda 100 bin lir para kazandığını belirten Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dokunulmazlık konusu Kılıçdaroğlu ilk genel başkan olduğunda miting meydanlarında konuşuyordu. Gerçi ilk mitinglerinde dokunulmazlıkları konuştuğu gibi beni de epey malzeme yaptı. O ayrı bir şey. Zaten onunla hesaplaştık. Mahkemelerimiz devam ediyor. 100 bin liraya yakın para aldım. Onları sucuk olarak da dağıttık. Orada hükümete ikide bir, 'dokunulmazlıkları kaldıralım. Suçluları kollamayın. Korkarsınız siz kaldıramazsınız' diyordu. Buyurun işte kaldıralım. Yine anında bir dönüş. Miting meydanlarında bağıran sen değimliydin? Şimdi 'dokunulmazlıklar tek tek gelsin' diyor. Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi; bütün dokunulmazlıkları tek tek getirsek hesapladık 2 sene sürüyor. Hiçbir iş yapmayacağız. 680 civarında dosya var” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI