6.5 SAATLİK ARIZA KAPIKULE'DE KUYRUĞA NEDEN OLDU
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı POL-NET bilgisayar sisteminde saat 19.00 sıralarında yaşanan teknik arıza, 6.5 saat sonra giderildi. Arıza nedeniyle Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarında giriş-çıkış işlemi yapılamayınca, Avrupa'ya yük taşıyan TIR'lar Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaklaşık 6 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Çıkış yapmak için gelen küçük araçlar ise gümrük dışına taşarak yaklaşık 2 kilometrelik kuyruğa neden oldu.
BEKLERKEN UYUYA KALDILAR
Arızanın giderilmesini bekleyen sürücülerin araçlarında uyuyakaldıkları görüldü. Bulgaristan'a çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na geldiğini ifade eden İsmail Ayaz, "6 saattir sınır kapısının girişinde geçmeyi bekliyoruz. Ne olduğunu bize anlatan da yok. Her zaman geldiğimizde bir sorun oluyor. Türk tarafında olmasa bu kez de Bulgaristan'a sorun oluyor, yine bekliyoruz" dedi.
Saat 01.30 sıralarında arızanın giderilmesinin ardından Kapıkule'nin yanı sıra Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli, Yunanistan'a açılan İpsala ve Pazarkule Gümrük Kapıları'nda da yeniden gümrük işlemleri yapılmaya başlandı.

FOTOĞRAFLI