Mehmet Çil / DATÇA(Muğla), () - İNGİLTERE ile Fransa arasında 2012'de 34 kilometre yüzerek Manş'ı geçen en yaşlı Türk unvanlı 54 yaşındaki Kamil Resa Alsaran, yeni rekoru için Muğla'nın Datça İlçesi'nde hazırlanıyor.
Dünyada Manş'ı gidiş ve geliş olarak geçen en yaşlı yüzücü rekoru için 21- 22 Ağustos tarihleri arasında tek başına kulaç atmayı planlayan emekli borsacı Kamil Resa Alsaran, iki aydır Datça'da hazırlıklarını sürdürüyor. 2012'de Manş Denizi'ni 13 saat 9 dakika aralıksız yüzerek İngiltere'den Fransa sahiline ulaşan Türk yüzücü Kamil Resa Alsaran, bu kez 24 saat denizden çıkmadan yüzmeyi planlıyor.
Yüzücüler için Manş Denizi'nin en zorlu parkur olduğunu belirten  Alsaran, "Dağcılar için Everest neyse, biz yüzücüler için de Manş odur" dedi. İlçede iki aydır yağmur ve soğuk demeden antrenmanlarına devam ettiğini vurgulayan Alsaran şöyle konuştu:
"Datça'da hava ve deniz koşulları çok elverişli. Burada yüzülecek çok alternatif var. Hangi rüzgar eserse essin, bir yerden mutlaka denize girmek mümkün oluyor. Kışın tekne trafiği ise hiç yok. Çalışmalarımı çok rahat sürdürüyorum. 21- 21 Ağustos tarihlerinde Manş Denizi'ni gidiş ve geliş geçeceğime inanıyorum. Dünyada Manş'ı bu şekilde geçen en yaşlı yüzücü olarak ülkeme yeni bir rekor kazandıracağıma inanıyorum." 
FOTOĞRAFLI