ŞEHİDİN CENAZESİ SAMSUN'A GELDİ
İzmir'deki Alaybey Tersanesi’nde TCG Değirmendere römorkörünün havuz onarımı sırasında yan yatması sonucu şehit düşen Er Rıdvan Çöpçü’nün cenazesinin Samsun Çarşamba Havalimanına gelmesini bekleyen annesi Sevim Çöpçü fenalık geçirdi. Acılı anneye 112 ekipleri müdahale etti. Şehit Er Çöpçü'nün cenazesini taşıyan askeri uçak, saat 17.50'de Samsun Çarşamba Havalimanı’na indi. Şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutunun uçaktan indirilmesi sırasında anne Sevim Çöpçü, baba Ahmet Çöpçü, şehidin kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin tabutunun cenaze aracına konulması sırasında anne Sevim Çöpçü, "Ne olur beni oğlumun yanına koyun" diyerek ağladı. Şehit askerin cenazesi Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konularak, Ladik İlçesi’ne götürüldü. Şehit Er Çöpçü için Çarşamba Havalimanında düzenlenen karşılama törenine Vali Yardımcıları Haluk Şimşek ile Mehmet Ali Karatekeli, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, askeri personel ve şehidin yakınları katıldı.
Şehit Er Çöpçü için yarın ilk olarak Ladik Kaymakamlığı önünde tören düzenleneceği ardından cenazenin baba ocağı olan Yumaklı Köyü'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verileceği belirtildi.
20 GÜN ÖNCE İZİNDEN DÖNMÜŞTÜ
Şehit Er Rıdvan Çöpçü’nün Ladik İlçesi Yumaklı Köyü’ndeki yakınları şehit haberinin ardından yasa boğuldu. Şehidin baba evine yakınları taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin eniştesi Mehmet Özay, yeğeninin izne geldiğini 20 gün önce de geri döndüğünü belirterek, “Böyle bir kaza sonucu şehit haberini aldık. Acımız büyük” dedi. Şehidin halası Gülselen Pars ise yeğeninin çok iyi niyetli, temiz kalpli bir insan olduğunu belirterek "Vatan sağ olsun. Ne diyelim. Şehit haberini alınca şok olduk. Daha yeni izne gelmişti" diye konuştu.