Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, () - BİTLİS'in Güroymak İlçesi'ne bağlı Çayarası Köyü'nde kaybolduktan sonra birbirlerine sarılı halde donmuş cesetleri bulunan amca çocukları 5 yaşındaki Serpil ile 4 yaşındaki Bilal Bayhan'ın cenazeleri gözyaşları arasında yanyana toprağa verildi. Jandarma ve arama kurtarma ekiplerine gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür eden aile, kaymakamlıktan minik çocukları için mezar yapılmasını istedi.
Güroymak'a 55 kilometre uzaklıktaki Çayarası Köyü'nde oturan amca çocukları Serpil ve Bilal Bayhan, oynamak üzere 2 gün önce öğle saatlerinde evlerinden ayrıldı. Çocuklar dönmeyence aileleri köyün çevresinde ve yakınındaki dağlık alanda onları aramaya başladı. Aileler bir sonuç alamayınca jandarmayı arayarak durumu bildirdi. Bölgeye çok sayıda jandarma ekibi gönderilirken, Van ve Bitlis'ten de AFAD ekipleri bölgeye geldi. İki küçük çocuğun birbirine sarılı cesetlerine 2'nci gün saat 17.30 saralarında ulaşıldı.
Van'da otopsileri yapılan Serpil ve Bilal'in cenazeleri dün akşam saatlerinde ailelerine teslim edildi. Minik kuzenler bu sabah köydeki mezarlıkta yan yana toprağa verildi. Serpil Bayhan'ın babası İkram ile Bilal'in babası Eşref Bayhan köy camisinde taziyeleri kabul etti.  6 çocuk babası 44 yaşındaki İkram ile 31 yaşındaki kardeşi 4 çocuk babası Eşref Bayhan, acılarının çok büyük olduğunu, ancak Jandarma, AFAD ve köylülerin gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.
KAYMAKAMLIKTAN MEZAR TAŞI İSTEDİ
Eşref Bayhan, maddi durumlarını kötü olduğunu, bunu için de kaymakamlıktan minik çocuklarına mezar yapmalarını istediklerini söyledi. Olayı da anlatan acılı baba Bayhan, "Çocuklar koyunlarla birlikte köyden çıkmışlar. Çoban çocukları dağda görmüş ve onlara köye  dönmelerini söylemiş. Bunlar köye doğru yürümeye başlamışlar. Ancak daha sonra dağlık alana gitmişler. Kaybolmalarının ardından bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Uzun süren arama çalışmalarından sonra onların donmuş bedenlerine ulaştık" dedi.
SERPİL'İN MEZAR TAŞINA BAŞÖRTÜSÜ BAĞLANDI
Köy mezarlığında yan yana defnedilen kuzenlerden Serpil Bayhan'ın mezar taşına sarı renkli bir başörtüsü takılması dikkat çekerken, onlardan geriye ailelerine sadece fotoğrafları kaldı.

ÖÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)