Hayati YALÇIN/GÜMÜŞHANE, () - TUNCELİ’nin Ovacık İlçesi'nde 2012 yılında  uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun adına Gümüşhane’de hatıra ormanı oluşturuldu.
Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gümüşhane E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun işbirliği ile Arzular Beldesi’nde, şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun ile cezaevi adına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikildi. Fidan dikim törenine Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir ve Cumhuriyet Savcısı Hasan Tahsin Kahraman ile daire amirleri, adliye ve cezaevi yetkilileri ve açık cezaevinde kalan bazı hükümlüler katıldı.
Sarıçam, mavi çam, batı ladini ve sedirden oluşan 400 fidanın toprakla buluşması öncesinde konuşan Gümüşhane Cumhuriyet Savcısı Hasan Tahsin Kahraman, şehit savcının özgeçmişini anlattı. Ardından söz alan Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda da,  "Savcı kardeşimiz Murat Uzun, Tunceli’de görevini yaparken şehit edilmişti. Her türlü terörü kınıyoruz. Onun adını yaşatmak üzere düzenlenen etkinlik güzel bir vefa örneğidir" dedi.
Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir de yaptığı kısa konuşmada,"“Buradaki ağaçlar çevreye faydalı olduğu müddetçe arkadaşımızın iyilik hanesine yazılacaktır" ifadelerini kullandı.
Tören protokol üyelerinin hükümlülerle birlikte fidan dikmesi ve yemek ikramıyla son buldu.

HY(TM/COŞ) (FOTOĞRAFLI)