MAVİ Marmara saldırısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, "Selam Tevhid" örgütüyle ilgili soruşturma kapsamında dinlendiği gerekçesiyle emniyete gelerek ifade verdi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne avukatı Gülden Sönmez ile ilgili gelen Doğan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yaklaşık 1 saat kaldı.
Çıkışta açıklama yapan Doğan, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri benim telefonumla ilgili usulsüz kayıt olduğu bilgisini verdi. Bu kayıtları dinlemem için emniyete davet edildim" dedi.

Doğan, “Emniyette, geçmişte kayıt altına alınmış çok sayıdaki konuşmamdan bir tanesini bana dinlettiler. Bu konuşma İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım'la 28 Haziran 2013'te yaptığım 4 dakikalık bir sohbet. Mavi Marmara davası ve ABD başkanına verdiğim mektuba gelen cevap üzerine yapılan bu konuşmadan bir suç oluşturmaya çalışmışlar. Ben de bu yasa dışı dinlemeden dolayı şikayetçi oldum ve sürecin takipçisi olacağız" dedi.

'BU DİNLEMELERİN İSRAİL'E SERVİS EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'
Doğan, telefon konuşmasında suç unsuru olmadığını ve hangi amaçla dinlendiğinin belli olmadığını söyleyerek, “Mavi Marmara şehit ailelerinin dinlenmesi ve bunun hangi amaca hizmet ettiği de malumdur. Şehit aileleri dinleniyorsa bu dinlemelerin muhtemelen İsrail'e servis edildiğini düşünüyorum.

Yani bu dinlemelerin amacının bu olduğunu düşünüyorum. Selam Tevhid örgütüyle ilgili soruşturma kapsamında Mavi Marmara şehitlerinin yakınlarının da o kapsamda dinlenildiğini söylediler. 4'ü şehit yakını 20'den fazla Mavi Marmara yolcusunun usulsüz dinlendiğinin bilgisini aldık" diye konuştu.

Çağatay KENARLI/İSTANBUL