5 BİN LİRA İÇİN Mİ ÖLDÜRÜLDÜ
Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki zeytinlik alanda bir barakada yanmış cesedi bulunan Emine Girginer'in katil zanlısı olarak sağır ve dilsiz olan anne Selda K. ile kızı Saadet K.'nin, gözaltına alınmasının ardından, 2013 yılının aralık ayından beri kayıp olan Arif Altay'ın olayı da çözüldü.

Zeynep Altay ile evli olan Arif Altay'ın, Selda K. ile de gönül ilişkisi yaşadığı öğrenildi. Altay'ın kaybolmadan önce, bankadan 5 bin lira kredi çektiği, parayı bankadan teslim aldıktan birkaç gün sonra da, kaybolduğu ortaya çıktı. Katil zanlısı Selda K. ile kızının, bu parayı almak için cinayeti işlemiş olabilecekleri öne sürüldü. Bankadan çektiği krediyle ilgili yakınlarına hiç bilgi vermeyen Arif Altay'ın, kaybolduktan sonra, özürlü maaşının yattığı hesabında da, hiç para hareketinin olmadığı saptandı.

CESEDİ BULAN KADIN KONUŞTU
Bu arada cinayetlerin çözülmesiyle ilginç bir rastlantı da ortaya çıktı. Geçen pazar, genç kızın cesedini bulup polise haber veren kadınlardan birisi olan Ayşe Biltekin'in, yine katil zanlılarınca öldürüldüğü ileri sürülen Arif Altay'ın hem yakını, hem de kapı komşusu çıktı. Konuyla ilgili polise de bilgi verdiğini söyleyen Ayşe Biltekin, şunları söyledi:

"Biz böreklik ot toplamak için o bölgeye gittik. Burada barakaya girdiğimiz sırada önce arkadaşım, sonra ben cesedi gördük. Polise haber verdik onlar da gelip inceleme yaptı. Bu olayın ne olduğunu merak ettiğimiz sırada polis bizim evin olduğu buraya geldi ve bize yakınım olan, kendisinden uzun zamandır haber alamadığımız Arif Altay'ı sordu. Bizler de kayıp olduğunu ve daha bulunmadığını anlattık. Meğer o kızı öldüren kadınlar, Arif'i de öldürmüş. Duyunca çok üzüldük. Bankadaki parasını çekmediği için onun ölmüş olabileceği aklımıza geliyordu ama yine de cesedinin bulunduğu söylenince üzüldük." 

Arif Altay'ın diğer yakını Gülsüm Biltekin de, "Arif'in, o kadınlarla ilişkisi olduğunu bizler de kulaktan kulağa duyduk ama hiç evlerine gitmedik. Arif'in arkadaşları o kadınlara sormuşlar, onlarda Arif'i görmediklerini söylemişler. Tek bildiğimiz de o kadınlarla ilgili" dedi. Bu arada Arif Aytay'ın eşi Zeynep Altay'ın ise, bir televizyon programına katılmak üzere İstanbul'a gittiği öğrenildi.