SİVAS'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu ile Sevgi Evleri'nde kalan ve Ekim ile Kasım aylarında doğan çocuklar için doğum günü partisi düzenlendi. Çocuklar, il protokolününde katıldığı programda doyasıya eğlendi.

Kızılay Sivas Şubesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi kampusu içindeki çok amaçlı salonda düzenlenen kutlama programına, Sivas Valisi Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri, Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar ve Sivassporlu futbolcular ile Erkek Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar katıldı. Kızılay Şube Başkanı Sarılar, programda yaptığı konuşmada, bu etkinliğin organizesinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek çocukların yaş gününü kutladı. Vali Alim Barut ise, "Bugün çocuklarımızın, evlatlarımızın yaş gününü kutluyoruz. Yaş gününde gelecekle ilgili iyi niyetimizi belirtmemiz gerekiyor. Hepsine başarılı bir ömür diliyorum. Hepsine sağlıklı, mutlu yarınlar diliyorum. Onların gözündeki parıltı, geleceğin güzel olacağını müjdeliyor. Biliyorum ki bir çocuğun bile sevindirilmiş olması dünyalara bedel. Biz burada onlarcasını sevindirmek durumundayız. Ve bundan da arkadaşlarımla birlikte gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Ekim ve Kasım ayı içerisinde doğan 31 çocukla birlikte protokol üyeleri doğum günü pastasını kesti. Ardından çocuklara eşofman takımı ve Sivassporlu futbolcular tarafından forma hediye edildi. Çocuklar daha sonra çeşitli müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendi.

FOTOĞRAFLI