ESKİŞEHİR'de sığınmacı olarak kalan evli 2 çocuk annesi 22 yaşındaki Kongolu Tshimanga Khapinga, evinde rahatsızlanarak 6 aylık bebeğiyle birlikte öldü. Yakınları Khapinga'nın oturma iznini yenilemediği için ölmeden 3-4 gün önce götürüldüğü hastanede tedavi altına alınmayıp evine gönderildiğini öne sürdü.

Kongo Cumhuriyeti'nden 3 yıl önce eşi ve çocuğuyla birlikte Türkiye'ye gelip Eskişehir'de kalan Tshimanga Khapinga geçen 18 Ocak'ta evinde yaşamını yitirdi. Karnındaki 6 aylık bebeğiyle birlikte ölen Khapinga'nın cenazesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yakınlarının cenaze töreni hazırlıkları nedeniyle 10 gün hastane morgunda beklettikleri Tshimanga Khapinga'nın cenazesi bugün morgdan alınarak eski kilise olan Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'ne getirilerek tören düzenlendi.

Geleneklerine uygun olarak yapılan törenin ardından Tshimanga Khapinga götürüldüğü Büyükşehir Belediye Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi. Kalp ve solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdiği belirtilen Tshimanga Khapinga'nın oturma iznini yenilemediği için hastanelere yatırılmadığını öne süren Göçmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Koordinatörü Lerzan Caner, "2 ve 5 yaşında 2 çocuğu vardı. Ölümünde ihmal olduğunu düşünüyoruz. Avukatlarla da konuşarak duruma göre hukuki yollara başvuracağız" dedi.   FOTOĞRAFLI