ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde başıboş gezen hayvanlara çözüm arayan belediye, sokaklarda dolaşan sahipsiz büyükbaş hayvanlar sorununu çözemeyince, kesip etlerini yoksullara dağıtma kararı aldı.
Silopi İlçesi'ndeki trafikte büyük tehlike oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan başıboş hayvanlar için Silopi Belediyesi ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunan Başverimli Beldesi'nde çiftlik kiraladı. İlçe merkezinde başıboş dolaşan hayvanlar belediyeye bağlı zabıta ekiplerince toplatıldıktan sonra kiralanan çiftliğe götürülüyor. Bu hayvanlar, kesilen cezayı ödeyen sahibine iade ediliyor. 
Ancak sorun çözülmeyince belediye yeni karar aldı. Buna göre zabıta ekipleri başıboş başı boş dolaşırken yakalanan hayvanlar için ilk seferde sahibine 100, ikinci seferde 200 lira para cezası keserek iade edecek, ancak üçüncü kez sokakta yakalanan hayvan, sahibine iade edilmeyecek. Belediyeye bağlı bir ekipler tarafından kesilecek büyükbaş hayvanın eti, yoksullara dağıtılacak.
Silopi Belediyesi Zabıta Şefi Suphi Öğel, bir çok seçeneği denemelerine rağmen boşaboş hayvanlar sorununa çözüm bulamadıklarını, aldıkları kararla köklü çözüm getirdiklerine inandıklarını söyledi. Suphi Öğel, şunları söyledi:
"Uzun yıllardan beri ilçe merkezimizde başıboş bırakılan hayvanlar çevremize, ilçemizde hem görüntü, hem de çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Defalarca hayvan sahiplerini uyardık, fakat buna rağmen hayvanlarını başıboş bıraktılar. Biz de belediye olarak buna bir son vermek istedik. İlçemizi yaşanılır hale getirebilmek için başıboş gezen bütün hayvanları belediyenin kiraladığı bu çiftlikte topluyoruz. Bundan sonra hayvanlar burada belediyenin gözetiminde olacak. İlk etapta yakalanan hayvan sahiplerine 100, ikinci sefer 200, üçüncü seferde ise artık bu hayvanlara el konulup kamu malına dönüştürülecektir. Gerekli yasal işlem yapıldıktan sonra el konulan bu hayvanlar kesildikten sonra eti yoksullara dağıtılacaktır."
CADDE ORTASINDA KESİLMİŞTİ
Silopi'de ilçe merkezinde belediye hoparlöründen yapılan tüm anonslara karşın sahibi çıkmayan bir inek, belediye ekiplerince  kamyonete yüklenip İpek Yolu eski Dörtyol Kavşağı'na getirilerek, cadde ortasında kesilmişti.

FOTOĞRAFLI