Sultangazi'de akşam saatlerinde sokak üzerinde bulunan atık su kanalı tıkanınca bazı binaların bodrum katlarındaki daireleri su bastı. Daha önce de su baskını nedeniyle habere konu olan aynı mahallede vatandaşlar, yetkililere seslenerek sorunun çözülmesini istedi. 

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - / İSTANBUL

Olay Sultangazi, Cebeci Mahallesi 2487 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam 21:30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle sokak üzerindeki atık su kanalı tıkandı. Tıkanma sonucu rögardan taşan atık sular, sokak üzerindeki bazı binaların bodrum katlarında oturan vatandaşların evlerini bastı. Evlerini atık suyun bastığını gören daire sahipleri kendi imkanlarınca önlemler almaya çalıştı. Suyun akışını durduramayan vatandaşlar durumu hemen belediye ve İSKİ ekiplerine haber verdi. Olayın yaşandığı bölgeye gelen belediye ve İSKİ'ye ait vidanjör araçları rögar kapaklarını açarak atık suyu tahliye çalışması yaptı. Tıkanan rögarları açan görevliler daha sonra atık su basan dairelerde tahliye çalışması yaptı. 

İKİNCİ KEZ EVLERİMİZİ SU BASTI

Olayın meydana geldiği sokakta oturan Mustafa Çınar isimli vatandaş, "Ben gece çalıştığım için saat 21:30'da uyandım, tuvalette bir baktım su kaynaması var. Hemen tıkadık giderleri. Saat 21:30'dan beri iskiyi aramama rağmen, saat 00:30'a kadar hiçbir araba gelip müdahale etmedi. Arıyorum 15 dakika sonra diyorlar, mahvolduk. Sultangazi 2487 sokağındaki bütün bodrumları su bastı. İnsanlar daha önceki afet olayından yardım alamadan tekrar su bastı. Bu adamlar daha geçenki yardımı almadan ikinci kez su bastı. Bu insanlar nerede yatacaklar? Yukarıdaki caddedeki parkların kumları doldu buradaki kanalizasyona. Sorun halen çözülmedi ve tıkalı, kum dolu. İlk baskın 16 Temmuz'da, ikinci su baskını 27 Temmuz'da sonuncusu da bugün oldu. Şu anda burası halen tehlikeli.  Yani ben şimdi kurtuldum demiyorum, devam edecek ve tekrar su basacak. Ben şu anda nereye gitsem kimde uyusam diye düşünüyorum" diyerek tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri gece boyunca atık su basan evlerinde tahliye ve temizlik çalışması yaptı. 

DAHA ÖNCE DE AYNI MAHALLEDE SU BASKINI YAŞANMIŞTI

Olayın meydana geldiği mahallede daha önce de su baskını yaşanmıştı. 27 Temmuz tarihinde haberlere konu olan olayda 2487 sokağın hemen yan sokağı olan 2507 Sokak'ta da atık su kanalı tıkanmış ve vatandaşların evlerini su basmıştı. İSKİ görevlileri olayın yaşandığı yere gelerek gece boyunca iş makineleri ile çalışma yapmıştı. 

(FOTOĞRAFLI)