İlker AKTAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN'da bulunan eski milli futbolcu Tanju Çolak, Fadıl Akgündüz tarafından mağdur edildiğini belirterek, "Kendisinden 60'a yakın devre mülk aldım. Bunları alabilmek için de Samsun'dan 3 ev, Samsun Organize Sanayi Sitesi’nden 3 katlı dükkan ve İstanbul Tekstil Kent'ten dükkanlar verdim" dedi.
Caprice Gold Yatırım sahibi Fadıl Akgündüz ile yaşadığı sorunları anlatan Tanju Çolak, "Kendisiyle yaklaşık 2 yıldır süren bir mahkememiz var. Hala daha devam ediyor. Ben 2010 yılından, 2012 yılının sonuna kadar Capris Holding’in spor koordinatörüydüm. Didim’de çocuklarla ilgileniyordum, sportif faaliyetlerde bulunuyordum. O dediği için Siirtspor’un da başkanlığını yaptım. O süreçte kendisiyle iyi diyalog kurdum. Kendisine inanmıştım. İşin gerçeği bu. Bugün gündeme gelen olaylar 2 yıldır süren olaylardır" dedi.
"SİSTEM ONUN ELİNDEYDİ"
Kendisinden 60’a yakın devre mülk aldığını belirten Tanju Çolak, "Bu devre mülkleri de Samsun’dan 3 ev, Organize Sanayi Sitesi’nden 3 katlı dükkan, İstanbul Tekstil Kent’ten dükkanlar vererek aldım. Bunların hepsini ücrete mukabil olarak almıştım. Sadece 20 tane de o dönem maddi anlamda sıkıştığı için maaşıma karşılık vermişti. Ama ortaklık bittikten sonra ben de bütün paralar ödenmiştir yazısı almadığım için çıktığımın ertesi günü verdiği devre mülkleri geri almak istedi. Aldı da. Çünkü bilgisayar da, sistem de onun elindeydi. İstediği gibi yönetti. Ben de ona istinaden mağduriyetimden dolayı dava açtım. Ayrıca almış olduğum devre mülklerin karşılığında her ay bir para ödeniyordu. Bu paralar da 9-10 aydır ödenmiyor. Bu nedenle İstanbul’da bir dava daha açtım" diye konuştu.
"BU MAĞDURİYETLER NEDENİYLE İNSANLAR BOŞANIYOR"
Toplamda mağduriyetinin yaklaşık 500 bin lirayı bulduğunu belirten Çolak, "Ama bu mağduriyet sadece benimle alakalı değil. Bildiğim kadarı ile 22 bin kişi oradan devre mülk aldı. Bunların hepsi şu anda mağdur, hepsi çok üzgün, hepsi şikayetçi. Şu anda inanıyorum ki Fadıl Akgündüz’e ulaşılmasının zor olduğunu düşünüyorum. Ben 2 yıldır kendisine kırgın ve küs olduğum için görüşmüyorum, ama mahkemede yolumuza devam ediyoruz. Adaletin kestiği parmak acımaz. Neticede yapılan sözleşmeler, verilen sözler var. Bunların hiçbiri yerine getirilmiyor. Duyduğum kadarı ile bu paralar vergi borçları ve yapacağı diğer farklı işlere aktarılmış. Devlet mağduriyetleri bir an önce gidermesi için buna bir çare bulmalı. Jetpa’dan sonra Capris olayı çıktı. Artık güveni çok fazla zedelediğini düşünüyorum. Ben yanında 3-5 ay geçirdim. O dönem kendisine çok inandım. Samimiyeti ile beni kandırdı. Ama gördüm ki insanları üzüp, farklı boyutlara götürüyor. Şu anda bu olay nedeniyle çok büyük mağduriyetler yaşayanlar var. İnsanlar birbirleri ile kavga ediyor, aileler birbirinden boşanıyor. Ben de bunların bir tanesiyim. Bu mağduriyetlerin bir parçasıyım. Onlar adına biraz ses getirebiliyorsam ne mutlu bana. Sonuçta ben de onlardan biriyim" dedi.
Çolak sözlerine şöyle devam etti:
"Şirketlerini arasan burayla bir alakası yoktur diyorlar. Yaptığı bir şey var. Hemen şirketleri yeğeninin üzerine, bakıyor onun üzerinde bir şey oluyor, tekrar başka bir yeğeninin üzerine aktarıyor. Ama devletimiz bunu çok rahat çözebilir. Yeğene sorarsın sen bu serveti nereden buldun, vergisini verdin mi diye. Kanayan bir süreçteyiz. Devletimizin bu sürece destek olması lazım."

FOTOĞRAFLI