Yusuf YAVUZ / İZMİR,()- İZMİR'de yasadışı yollarla Yunanistan'a kaçmak isteyen biri kadın 38 kaçak, kendilerini taşıyan minibüsün tekeri patlayınca yakalandı. Minibüs şoförü olay yerinden kaçarken, 15 kişilik minibüse koltukların sökülerek 38 kaçağın sığdırıldığı ve kaçakların yanlarına can yeleği aldıkları öğrenildi.

İzmir - Çeşme Otoyolu Seferihisar Kavşağı yakınlarında saat 23.00 sıralarında, minibüs ve yanında çok sayıda kişi gören yoldan geçen sürücüler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye giden polis ekipleri, ön camında bir turizm şirketi ismi yazan 34 HY 0929 plakalı minibüsle birlikte yasadışı yollarla yurtdışına çıkmak isteyen biri kadın 38 kaçakla karşılaştı. Polis ekipleri, minibüsün tekerinin patladığı için yolun kenarına çektiğini, kimliği belirlenemeyen şoförün olay yerinden kaçtığını öğrendi. Biri kadın 38 kaçak gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Yapılan incelemede kaçakların Somali, Afganistan ve Suriye uyruklu oldukları tespit edildi.

Minibüste yapılan incelemede 15 kişilik olan minibüsün koltuklarının sökülerek 38 kaçağın bindirildiği ve kaçakların görünmemesi için pencerelerde perdelerin olduğu belirlendi. Deniz yoluyla gidecek olan kaçakların her ihtimale karşın yanlarında can yelekleri taşıdıkları görüldü.

Olay yerinden kaçan şoförün kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışma başlatılılırken, kaçakların da ifadeleri alındı. Afganlı bir kaçağın ifadesinde, İzmir'e oğlu, kızı ve erkek kardeşi ile geldiğini ve Yunanistan'a gitmek koşuluyla insan tacirlerine kişi başına 2 bin dolar vpara verdiğini söylediği öğrenildi. Kaçakların ifadeleri tamamlandıktan sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ne gönderileceği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YY(SSA) (FOTOĞRAF)