BİR GÜNDE 40 BİN ARIZA ÇAĞRISI
Bursa’da öğleden sonra hızı saatte 107 kilometreyi bulan lodos nedeniyle elektrik kesintilerine de neden oldu.  Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (UEDAŞ) günlük 2 bin olan arıza çağrı sayısı 40 binlere ulaştı. Vatandaşların ulaşmakta zorluk çektiği çağrı merkezilerine takviye olarak ise polis memurları görevlendirildi. 155 Polis İmdat hattına ulaşan vatandaşlarla yetkililer arasında iletişim kurulmaya çalışıldı.

UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu kesintisiz 24 saat elektrik vermeye çalıştıklarını belirterek, "Ekiplerimiz meydana gelen aksaklıkları ortadan kaldırmak için 24 saat çalışıyor. Lodos dindiği zaman gereken zarar tespitlerini yapıp zararların giderilmesini sağlayarak, enerjisiz kalan alanlara kısa sürede enerji verilecek" dedi.

HASTALARINIZI SAĞLIK MERKEZİNE GÖTÜRÜN
UEDAŞ Çağrı Merkezi’ne sağlık durumu nedeniyle elektrikli cihazlara bağlı olarak tedavi gören hastalar ve hasta yakınları yoğun olarak irtibat kuruyor. Görevliler arıza nedeniyle elektriklerin kesildiğini, hayati tehlikesi bulunan ve cihaza bağlı tedavi gören hastaların en yakın sağlık kurumuna götürülmelerini istedi.

CEP TELEFONU IŞIĞINDA KONGRE
İnegöl'de elektrik kesintisi nedeniyle Ak Parti kongresinin yapıldığı salon bir anda karanlıkta kaldı. Salondakiler cep telefonlarının ışığını kullanınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Yaklaşık 20 dakika boyunca elektriklerin gelmesini bekleyen Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, kürsüye çıkarak kongreye katılan herkesin cep telefonlarının ışığını açmasını istedi. Şahin daha sonra kongrenin başlaması talimatını verdi.

Saygı duruşu,istiklal marşı ve divan heyetinin seçimi telefon ışıklarının altında yapıldı. Siyasi konuşmaların başlayacağı zaman elektriklerin gelmesiyle salonunda büyük alkış sesleri duyuldu.

FOTOĞRAFLI