Mustafa TURAPOĞLU/ TOKAT,()-TOKAT Kalesi'nin burçlarında bulundukları yerden koparak aşağıda bulunan evlere tehlike oluşturan taşların bir bölümü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından alındı.
Tokat'ta daha önce kalenin alt bölgesinde, can veya mal kaybına yol açma riski taşıması sebebiyle 'riskli alan' olarak ilan edilen evlerin bulunduğu alana kalenin burçlarında kopan taşlar düşmeye başladı. Kalede restorasyon çalışması yapan görevliler, taşlardan bazılarının yeniden evlerin bulunduğu alana düşme riskine karşı durumu AFAD ekiplerine bildirdi. Kaleye çıkan AFAD ekipleri, riskli taşları topladı. Bu sırada bölgede bulunan vatandaşların evleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmalarda 20 adet çeşitli büyüklükte taş bulunduğu yerden alındı.
AFAD Tokat Müdürü Turan Uzun, kendilerine gelen ihbar sonrası çalışma başlattıklarını söyleyerek, "Orada duvar üzerindeki bazı taşların yerinden oynadığı ve tehlike arz ettiği bildirildi. Arkadaşlarımız tehlike olduğunu düşündüğümüz 20 taşı alarak tehlikeyi bertaraf etti. Ama bu buradaki tehlikenin tamamen bittiği anlamına gelmiyor. Çünkü iklim şartlarına bağlı olarak meydana gelen aşınmadan dolayı benzer tehlikeleri yaşama ihtimalimiz hala devam ediyor" dedi. Cami-i Kebir Mahallesi muhtarı Mustafa Gökrem ise, mahalle sakinlerinin korku içerisinde yaşadığını söyleyerek, bu soruna çözüm bulunmasını istedi.

FOTOĞRAFLI