Tolga SAĞLAM/TRABZON, () - TRABZON'un Yomra İlçesi Belediyesi’nin daha önce Trabzonspor’un eski futbolcusunun adını verdiği, 'Salih Dursun 24' caddesinin adı değiştirilecek. Caddeye, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara'da Ak Parti İl Başkanlığı önünde vurulan Sedat Kaplan'ın adı verilecek.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “Bilindiği üzere Sedat Kaplan kardeşim kanser tedavisi olmak için Trabzon’dan Ankara’ya gitmişti. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ak Parti İl Başkanlığı önünde darbeciler tarafından silahla vurularak şehit edildi. Demokrasimize ve milli irademize sahip çıkan bu kardeşimizin ismini ilçemizde yaşatma kararı aldık. Daha önce, Salih Dursun 24 Caddesi olarak isimlendirdiğimiz caddenin adını, Sedat Kaplan Caddesi olarak değiştireceğiz. Konuyu Eylül ayı meclisinde değerlendirip karara bağlayacağız” ifadelerine yer verdi.
Yomra Belediyesi, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan sezonun 22’inci haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı kart gösteren Salih Dursun'un ismini caddeye vermişti.

FOTOĞRAFLI