Ferit DEMİR-Sekvan KÜDEN/TUNCELİ-ŞIRNAK, ()-TUNCELİ ve Şırnak'ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle, alkış ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüş yapıldı.
Tunceli Sanat Sokak'ta toplanan kadınların, alkış ve sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi güzergahı üzerinden İnsan Hakları Anıtı önüne kadar yürüdü. Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatarak bir süre oturma eylemi yapan kadınlar daha sonra oturma eylemi yaptı. Dersim Kadın Platformu adına konuşan Duygu Kurban, dünyada erkek egemen sistemin hala varlığını koruduğunu belirterek, çeşitli tarihlerde erkekler tarafından öldürülen kadınların katillerinin ya yakalanamadığını yada, aldığı cezalarda yüksek indirimler yapıldığını söyledi.
Şırnak'ta da, DBP ve HDP Şırnak İl Başkanlığı önünde toplanan Özgür Kadın Kongresi üyesi bir grup kadın, tefler çalarak kısa süre halay çekti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen kadınlar, 'Erkek şiddeti ideolojiktir, öz savunma meşrudur' pankartı açtı. 'Bir anlık hiddet değil, kadına yönelik şiddet', 'Kadına yönelik şiddetle mücadelede barış ortamını talep ediyoruz' dövizleri taşıyan kadınlar, sık sık, 'Kadına uzanan eller kırılsın' ve 'Kadın, yaşam, özgürlük' sloganları attıldı. Burada kadınlar adına konuşan KJA aktivisti Eda Bazencir de, erkek şiddetinin ideolojik olduğunu ve öz savunmanın ise hak olduğunu savundu.
Tunceli ve Şırnak'ta kadınlar, yaptığı yürüyüş ve basın açıklamasının ardından dağıldı.