Yaprak KOÇER/ SAMSUN, ()– TÜRKİYE'nin bu yılki ilk hac kafilesi yarın Samsun’dan Medine'ye gidecek. Özel bir turizm firmasının hac organizasyonuna katılan 194 hacı adayı yarın kutsal topraklara uçacak.
Samsun’da özel bir turizm firmasının hac organizasyonuna katılan 194 hacı adayı yarın saat 10.50’de Çarşamba Havalimanı’ndan kalkacak uçakla Medine’ye gidecek. Türkiye’nin ilk hac kafilesi olan grup yarın kutsal topraklara ulaşacak. Kafile 11 Ekim’de Türkiye’ye dönecek.
Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, Samsun'dan bu yıl toplam bin 670 kişinin hacca gideceğini belirterek "Bunlardan 640’ı özel turizm firmalarının organizasyonunda Medine’ye gidecek. Türkiye’nin ilk hac kafilesi özel bir firma tarafından Samsun’dan gidecek olan hacı adayları olacak. Kafile yarın sabah yola çıkacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla gidecek olan hacı adaylarımız ise 1 Eylül'de yola çıkacak. Bunda da Türkiye’de ilk giden kafililer arasında Samsun kafilemiz de yer alacak" dedi. Yrd.Doç.Dr. Öztürk, "Hacı adaylarımız Allah’ın Kuran-ı Kerim’de ‘Gücü yeten herkesin hac yapmaları Allah’ın kulları üzerine farzdır' ayetinden hareketle kutsal topraklara yola çıkacaklar. Böylece İbrahim Peygamberden beri devam eden şekilde hac mekanlarını ziyaret ederek sevap yurduna bir yolculuk yapacaklar. Günahlarından arınmak için akın akın Mekke ve Medine'ye gidecekler. Allah'ın evini tavaf edecekler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI