Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, () - SÜRÜCÜ Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TUSEKON) Genel Başkanı İsmail Yılmaz, Nevşehir’deki sürücü kurslarına yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Yılmaz, Nevşehir Sürücü Kursları Dernek Başkanı ve Federasyon Başkan Yardımcısı Murat Akbudak ve Nevşehir'deki sürücü kurslarının temsilcileri ile bir araya geldi.  Yılmaz, Türkiye’de 25 milyondan fazla sürücü bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bu sürücüler, daha önce ehliyet aldığı için trafik adabı dersi görmedi. Şehir içi veya trafik ortamındaki gerginlik ve acelecilikler kaza veya kavgalara neden oluyor. Türkiye Avrupa Birliği'nin (AB) Muktesebatını kabul etmiştir. Bununla birlikte hem eğitim kalitesi olarak hem de sertifikaların çeşitleri olarak değişiklikler yapıldı. Şu anda 1 Ocak'tan itibaren yeni sürücü belgelerini alan vatandaşlarımız, Avrupa Birliği'nin, her ülkesinde bu sürücü belgesiyle araç kullanabiliyor. Bundan sonra da bu şekilde kullanmaya devam edecek, bu bizim için büyük bir aşama idi. Stajyerlik başladı, böylece daha önce olmayan bir uygulama yeni sürücü belgesi alan bir kişi 2 yıl boyunca trafikte çok daha kontrollü ve daha dikkatli kullanmak zorunda. Tabii herkes, dikkatli kullanmak zorunda. 'Nasıl başlarsak öyle gider' misali çıraklık döneminde iki yılda toplam 60 ceza puanını geçmemek gerekiyor. 3 kere kırmızı ışıkta geçmek, 3 kere hız sınırlarını aşmak veya alkollü araç kullanma gibi durumlarda sürücü belgesi geri alınıyor. Bu durumda sürücü kursuna giderek eğitim ve sınavlara yeniden katılmak gerekiyor."
TUSEKON Genel Başkanı İsmail Yılmaz, Türkiye’de 25 milyondan fazla sürücü bulunduğunu da ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bunlar daha önce ehliyet aldığı için trafik adabı dersi görmedi. Trafik ortamında gerginlik, acele etmek kazalara veya kavgalara neden oluyor. Bunu azaltmak insanlarda trafik bilincini geliştirmek hak, hukuk, karşılıklı saygı ve sevgiyi geliştirmek gerek. Eğitimimizde bu da var. Çok faydalı güzel videolarımız var örneklerimiz var. İstedik ki sürücü belgesi alan herkes bu çalışmalardan faydalansın. TUSEKON, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile beraber dörtlü olarak bu proje üzerinde çalışıyoruz.''

FOTOĞRAFLI