Mehmet İNAN / BURSA, () - ULUDAĞ’da geçen hafta kaybolduktan 18 saat sonra Jandarma Arama- Kurtarma(JAK) ekiplerince bulunan Yemen asıllı Katar vatandaşı 9 yaşındaki İbrahim Najib El Mansouri, ailesiyle birlikte Osmangazi İlçe Jandarma ve Jandarma Arama-Kurtarma (JAK) ekibini ziyaret ederek teşekkür etti.
İstanbul'dan geçen hafta cumartesi günü Bursa’ya günübirlik tatil için gelen Nejip Mansouri, eşi ve 7 çocuğu ile birlikte Uludağ Sarıalan mevkisine geldi. Turist aile burada gezdikten sonra yemek için bir restorana gitti. Ailesi yemek yerken, çocukları İbrahim Najib El Mansouri  saat 19.00 sıralarında gezmek için restorandan ayrıldı. Aile yemek yedikten sonra İbrahim'i bulamayınca durum jandarmaya bildirildi.
İhbar üzerine Olay yerine Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), AKUT, AFAD, UMKE, Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma, İHH Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 60 kişilik arama kurtarma ekipleri aramalara başlarken, ekiplere Jandarma Özel Harekat Timleri termal kamera ile destek verdi. Jandarma ekipleri, iz takip köpeğini devreye sokabilmek için kaybolan çocuğun İstanbul'da kaldığı otelden kıyafetleri getirtildi.
BULAN EKİPTEN KORKTU KAÇMAK İSTEDİ
Kurtarma ekipleri çalışma yaparken Pazar günü saat 13.00 sıralarında Jandarma Arama- Kurtarma timi İbrahim’i kaybolduğu yerden 2 kilometre uzaklıkta Kirazlıyayla mevkisi yakınlarında bir uçurumun kenarında buldu. Önce kendisini bulan ekipten korkarak kaçmak isteyen İbrahim, jandarma ekipleri tarafından ikna edildi. Türkçe bilmeyen İbrahim’in ilk sözleri ise kaybolduğunu ifade etmek için “Anne yok baba yok” oldu. Kendisine meyve suyu, çikolata, gofret ve simit ikram edilen ve jandarmanın montlarından giydirilen İbrahim, yaya olarak ambulansın bulunduğu Sarıalan bölgesine getirildi. Burada babası ve ailesiyle kucaklaşan İbrahim, kontrol amacıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki kontrolün ardından taburcu edildi.
TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Uludağ’da kabus dolu saatler yaşayan İbrahim, ailesiyle birlikte Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ve Uludağ’da görev yapan Jandarma Arama-Kurtarma (JAK) timini ziyaret ederek teşekkür etti. JAK timi ile fotoğraf çektiren İbrahim ve kardeşine jandarma tarafından çeşitli hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI