İSTANBUL,() ‘Umut Nöbeti’’ devam ediyor. Nöbeti, Çağdaş Eczacılar Platformu ile CHP Pendik İlçe Örgütü Başkanı Kemal Ercan devraldı. CHP ilçe yöneticileri ve üyeler adına CHP Pendik İlçe Başkanı Kemal Ercan, şöyle konuştu: “Hayatın her alanında, meslek gruplarında önceliğimiz, yandaşlığın karşısında yükselen yoldaşlık ilişkisini güçlendirmektir. Bizim için görüşü, düşüncesi ne olursa olsun; doğruyu ve gerçeği yazan herkes yoldaşımızdır. Biz bu bilinçle Erdem Gül’e ve Can Dündar’a söz veriyoruz, gücümüzün sonuna kadar sizin için mücadele vereceğiz.”

Eczacılar adına açıklamayı ise Levent Alemdar yaptı. Alemdar,"Ülkemizin demokrasi ve insan hakları konusunda geldiği nokta, askeri rejimlerin sıkıyönetim dönemlerini anımsatan hukuksuz uygulamalarla çağdaş ve evrensel ilkelerin çok uzağındadır. Aydınların görüşlerini açıkladıkları için yargılandıkları, gazetecilerin görevlerini yaptıklarını için tutuklandığı, sağlık personelinin insanlara yardım ettikleri için suçlandığı bir dönem yaşanıyor.

Meslek örgütleri işlevini yapamaz hale getirildi. Hukukun üstünlüğünün sağlandığı, demokrasinin tüm kurumları ve koşullarıyla uygulandığı bir ülkede yaşamayı umut ediyoruz. Bugün devraldığımız nöbette tutuklu gazetecilerle dayanışmayı amaçlarken ülkemiz ve tüm dünya için barış ve özgürlük talebimizi de dile getirmek istiyoruz.”