Murat ÇAĞLAR/ VAN, () - VAN'da akşam saatlerinde aniden başlayan fırtınaya yakalanan balıkçı teknesi ile Tuşba İlçesi Mollakasım Mahallesi'ndeki yazlığından botla açılan 1 kişi gölün ortasına sürüklendi. Balıkçı teknesi kısa sürede kıyıya çıkmayı başarırken, göle açılan Ümit Keser, 5 kilometre açıkta bulundu.

Van Gölü'nde akşam saatlerinde can pazarı yaşandı. Aniden çıkan fırtına içinde 3 kişinin bulunduğu balıkçı teknesi ile gezinti için botla açılan Ümit Keser'i sürüklemeye başladı. Balıkçı teknesi güçlükle kıyıya çıkmayı başarırken, ters rüzgar ve dalgalar Ümit Keser'in botunu açığa sürükledi. Kısa sürede gözden kaybolan Keser'in yakınları jandarma, AFAD ve 112'ye haber verdi.

ÇOBAN JANDARMAYI ARADI
Kısa sürede olay yerine gelen AFAD ekibi botlarla göle açıldı. Karanlık ve rüzgardan dolayı güçlükle arama yapan ekipler, bir çobanın jandarmayı aramasıyla Keser'in bulunduğu bölgeyi tespit etti. Jandarmanın yönlendirmesiyle AFAD ekipleri kıyıdan 5 kilometre uzaklıkta 5.5 saat sonra Keser'i su üzerinde buldu.

Botunun alabora olduğunu anlatan Keser, kendini su yüzeyinde tutmak için büyük çaba gösterdiğini söyledi. İlk müdahalesi 112 acil ambulansında yapılan Keser, daha sonra YYÜ Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne götürüldü.