Çağatay KENARLI/İSTANBUL, () - YENİBOSNA'da, bombalı motosikletin patlatan PKK'lı teröristin de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı. 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Yenibosna'da 20 gün önce motosikletli bombanın patlatılması sonucu 10 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra sahte plakalı otomobille kaçarken Aksaray ilinde PKK'lı bombacı Ekrem Gün, ablası Felek ve kardeşi Serdar Gün'ün de aralarında bulunduğu toplam 9 kişi, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözlatına alındı. 20 gündür sorgulanan 9 kişiden 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.



PKK'lı bombacı Ekrem Gün'ün de aralarında bulunduğu 7 kişi bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüpheliler Savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bombalı saldırıyı yapan Batman nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki PKK'lı Ekrem Gün, ablası Felek Gün (34), kardeşi Serdar Gün (23), yeğeni Mazlum Gün (20), patlatılan motosikleti emanet veren İsmail Gündoğmuş (38), Barış Soydaş (24) ve ağabeyi Savaş Soydaş (26) 'Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma' ve 'Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak' suçlarından tutuklanarak ceza evine gönderildi.



Öte yandan, bombayı patlatan PKK'lı terörist Ekrem Gün'ün üzerinde bomba düzeneğini patlatmak için kullandığı uzaktan kumanda, ablası Felek Gün'ün üzerinde ise 1 tane Glock tabanca ele geçirilmişti.