Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde mahalle muhtarları, sık görülen elektrik kesintilerine tepki gösterdi.
Cengiz Topel Caddesi'ndeki Muhtarlar Derneği önünde toplanan 20 kadar muhtar, basın açıklaması yaptı. Yüksekova Muhtarlar Derneği adına konuşan Esentepe Mahalle Muhtarı Selim Genç, seslerini duyurmak için bir araya geldiklerini söyledi. Yetkililere seslenen Genç, sürekli kendilerine bu kesintilerin kaçak kullanımlardan kaynaklandığını söylendiğini ancak, kendilerinin yaptıkları bu kesintilerin de 'Kaçak mıdır?' diye merak ettiklerini sordu. Dernek Başkanı Genç şöyle konuştu:
"Bu uygulama Türkiye’nin hiçbir bölgesinde görülmemektedir. Bir trafo yandığında ancak 15 gün içerisinde gönderiyorlar. VEDAŞ şirketi malzeme göndermiyor. Bu da hizmeti durdurdukları anlamına geliyor. Yüksekova merkez ve köylerinin tamamındaki elektrik şebekeleri halen 1980’ li yıllardan kalmadır. Bundan dolayı kayıp kaçak oranı yüzde 35 ile yüzde 50 arasındadır."
İlçe ve köylerde hergün neredeyse 5-6 saat elektrik kesintisi uygulandığını da belirten Genç, Muhtarlar Derneği olarak bu uygulamayı kabul etmediklerini, sorunun takipçisi olacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI