Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - TÜRKİYE'nin 5'inci yüz nakillisi 28 yaşındaki Recep Sert, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tanışıp nişanlandığı 29 yaşındaki Esma Akyurt ile bu gece evleniyor. Çiftin dün akşam yapılan kına gecesinde gelin adayı Esma Akyurt, mutluluk gözyaşları döktü.
İnegöl İlçesi'nde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen Recep Sert'e,  Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 18 Temmuz 2013 günü başarılı bir operasyonla, beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüzü ve çenesi nakledildi. Akdeniz Üniversitesi'nde uzun süre yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra normal odasına alınan Recep Sert ile bu hastanede böbrek nakli oyan ablası Hatice'ye refakat eden Esma Akyurt arasında başlayan arkadaşlık, kısa sürede aşka dönüştü.
KINA GECESİNDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Bu yıl içerisinde nişanlanan çiftin Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde yapılan kına gecesinde Esma Akyurt mutluluk gözyaşları döktü. Ağlayan nişanlısını  teselli eden Recep Sert, sarıldıktan sonra elleriyle gözyaşlarını sildi.
Kına gecesinde duygulanan Recep Sert’in babası Cafer Sert, "Bundan daha büyük mutluluk olur mu? Çok mutluyum. Devletimizden Allah bin kere razı olsun" diye konuştu.
Esma Akyurt ile Recep Sert, bu akşam Gölbaşı Düğün Salonu'nda yapılacak düğünle dünya evine girecek. Çiftin nikah şahitliğini Recep Sert'e yüz nakli operasyonunu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’ın yapması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI