İstanbul’da çeşitli üniversitelerde okuyan 15 ülkenin 40 öğrencisi, Bab-ı Alem Uluslar Arası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen Güneydoğu gezisinde Mardin’in Midyat ilçesini dolaştı. Türk kültürünü yakından tanıma amacıyla düzenlenen gezide öğrenciler, 15 ilin kültürel zenginliğini yakından tanıma imkanı bulacak.

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından derneğe tahsis edilen otobüsle yola çıkan farklı 15 ülkenin 40 öğrencisi, Özgür Eğitim-Sen Mardin İl Başkanı Mehmet Yıldız tarafından karşılandı. İlçenin tarihi ve turistik mekanlarını dolaşan öğrenciler Güneydoğu’nun kültürel ve tarihi anlamda zengin olduğunu belirtti.

MİDYAT’I BEŞ DİLDE ÖĞRENDİLER
Tarihi Kent Müzesi’nde çay molası veren öğrenciler, kendilerini tanıttıktan sonra Midyat’ın tarihi hakkında Özgür Eğitim-Sen Mardin İl Başkanı Mehmet Yıldız’ın Türkçe ve Kürtçe anlatımıyla ilçe hakkında bilgi edindiler. Yıldız’ın verdiği bilgiler yine öğrenciler tarafından İngilizce, Arapça ve Farsça dillerine tercüme edildi.
Ülkemizin kültürel zenginliğini yerinde görmek ve öğrenmek amacıyla gezi düzenlediklerini belirten Bab-ı Alem Uluslar Arası Öğrenci Derneği sosyal çalışma sorumlusu Emin Sadık, “Güneydoğu ve Doğu Anadolu gezimizi Midyat’ta devam ettiriyoruz. Şu anda kafilemizde 15 farklı ülkeden 40 arkadaş mevcut. Toplam 15 şehir gezmeyi planlıyoruz. Bu gezimizde toplam 5 bin kilometre yol yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.
Doğu ve Güneydoğu gezisini çok güzel bulduğunu belirten Malawi’li Furkan Cenuba isimli öğrenci “Çok zengin tarihi yerler gördüm. Mesela Midyat çok güzel.” dedi. Öğrenci kafilesi daha sonra Hasankeyf’e girmek üzere ilçeden ayrıldı.