Niğde’de emekli polis memuru Nevzat Soydan, 65 yaşında bilgisayar öğrenmeye başladı. Niğde Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan bilgisayar kursuna kayıt yaptıran Soydan, “Çağın gerisinde kalmak istemedim. Çocuklarım, torunlarım hep bilgisayar kullanıyor. Onlarla daha iyi iletişim kurmak için bilgisayar öğreniyorum.” dedi.
    Niğde Halk Eğitimi Merkezi'nde bir toplantı yapan ve açılan kursları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, bilgisayar kursuna başlayan 65 yaşındaki emekli polis memuru Nevzat Soydan’la sohbet etti. Azminden dolayı Soydan’ı tebrik eden Ekinci, halk eğitim merkezlerinin 7’den 77’ye bütün vatandaşlara açık olduğunu hatırlatarak, “Hayat boyu öğrenmeye ve halkın eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu yüzden halk eğitimi merkezlerini önemsiyoruz. Halkımızı her türlü kurs için halk eğitimi merkezlerine bekliyoruz.” diye konuştu.
    Çocukları ve torunlarından geri kalmamak için bilgisayar kullanmayı öğrenmek istediğini söyleyen 65 yaşındaki Soydan, “Çağın en önemli teknolojisini bilmemek olmaz. Herkesin bilgisayar öğrenmesi gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu. Nevzat Soydan, kurstaki arkadaşları tarafından çok seviliyor ve öğrenme azmi ile gençlere örnek oluyor.