Eyüp Belediyesi, Kanada’dan gelen misafirlerinin ardından bu kez Amerika Birleşik Devletleri’nin Missouri şehrinden konukları ağırladı.
Kültürler arası diyalogun gelişmesi için Missouri şehrinden gelen David Greenhaw, Eden Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Leigh Greenhaw, Washington Üniversitesi Hukuk Profesörü ve IFP’nin Başkanı Andrew Greenhaw, Öğretim Üyesi Gerry Greiman, JCRC’nin Missouri Başkanı Susan Carlson, Milletvekili Nora Greiman, Öğretim Üyesi Mark Levin, Maryland Heights şehrinin yöneticisi Lesley Levin, BHR Vakfının başkanı John Knoll, IFP’nin yönetim kurulu üyesi, JK şirketinin başkanı ve Unitarian Kilisesi Başkanı Marianne Baer, Seramik Sanatçısı Aydın Danacı ve Niagara Foundation - Missouri yöneticisi Handan Danacı Eyüp Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyeti Eyüp Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Güven ve Metin İşeri karşıladı.
Türkiye, Amerika arasında kültürel iletişim ve diyalogun gelişmesi için yapılacak çalışmalar çerçevesinde ülkemize gelen heyet, Eyüp hakkında bilgi aldı. Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Güven, heyettekilere Eyüp’ü simgeleyen birer hediye verdi. Heyet daha sonra Eyüp Sultan, Pierre Loti ve Miniatürk’ü gezdi.