Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Adana’dan umreye gidecek ilk kafile dualarla uğurlandı. Kafilede 281 umreci bulunuyor.
Adana Şakirpaşa Havalimanında düzenlenen uğurlama törenine, İl Müftüsü Arif Gökce ve Yardımcıları Mustafa Turan ile Kemal Aydoğan da katıldı. Saat 06.40'da Medine’ye hareket eden kafile, 09 Martta yurda dönecek.
İl Müftüsü Arif Gökce, “Yolculuğunuz hayırlara vesile olsun. Peygamber Efendimizin ayak izlerinin bulunduğu topraklara gidiyorsunuz. Toplam 20 gün sürecek seyahatinizde, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine bol bol dua ediniz. Özellikle ülkemizin birliği, dirliği, huzuru ve başarısı için dua etmeyi unutmayınız. Bu sayılı günleri çok çok iyi değerlendiriniz. Orada vaktinizi dualar ve ibadetlerle geçiriniz. Yolculuğunuzun başından sonuna kadar birbirinize destek olunuz. Belki de bir kardeşinize yaptığınız yardım, sizi Allah’ın rızasına ulaştıracaktır. Bu yüzden gerek kafile içindeki arkadaşlarınıza karşı, gerekse bulunduğunuz her yerde herkese karşı güler yüzlü, mütevazi, yapıcı ve yardımsever olunuz." dedi.
Umrenin önemini vurgulayan Gökce, "Şunu hiçbir zaman unutmayınız ki; oradaki amaçlarınız arasında ibadet etmek, sevap kazanmak ve günahlarınızdan arınmak vardır. Ama en önemlisi, gönül dünyanızı imar etmektir. Umre anlamı, yapmak, inşa etmek ve bina etmektir. Sizler manevi anlamda yaraları sarmaya ve gönül dünyanızı yeniden inşa etmeye gidiyorsunuz. Bu da kolay bir iş değildir. Ancak zamanınızı iyi değerlendirirek, Medine’de Resulullah'a iltica eder; Mekke’de de Kabetullah’a sığınırsanız gayenize ulaşırsınız. Allah bu yolda işinizi kolaylaştırsın. Öte yandan, umre de hac gibi sabır ister. Bu yolculukta sabır, en sadık dostunuz olsun. Bir zerre kadar bile olsa, kul hakkı almamaya dikkat ediniz. Sizler önce Adana’yı sonra Türkiye’yi temsil ediyorsunuz. Bu bilinçle yaptıklarınıza, konuştuklarınıza ve davranışlarınıza dikkat edeceğinizi umuyorum." şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Ardından Gökce, kafile başkanı Mustafa Erdem’e başarılı ve hayırlı yolculuklar diledi. Hareket sırasında umreciler ve onları uğurlamaya gelen yakınları duygulu anlar yaşadı.