Afyonkarahisar valilik ve belediye tarafından alınan ortaklaşa karar doğrultusunda yapılan çalışmalarda dilencilere göz açtırılmıyor. Zabıta ve polis tarafından yakalanan dilenciler hakkında yasal işlem yapılıyor.
Ortaklaşa yürütülen çalışmalarda ‘şehirde dilenci görmek istemiyoruz' çalışması kapsamında dilencilik yapanlara göz açtırılmıyor. Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalan iki dilenci hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem yapıldı. Yakalan dilenciler Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edilirken, üzerlerinden çıkan paralar da yine emniyete teslim edildi.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, vatandaşların dilencilere yardım etmemeleri gerektiğini vurguladı. Kentte ihtiyacı olan herkesin Afyonkarahisar Valiliği’ne yada belediyeye başvuruda bulunabileceğini belirten Başkan Çoban, "İhtiyacı olan gelsin. Kentte yaşayan hiç kimseyi asla mağdur etmeyiz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Dilencilikle hep birlikte mücadele etmeliyiz. Dilencilere para vermeyelim ki ilimizde dilenciliği ortadan kaldırabilelim." dedi.