Anadolu Hukukçular Derneği (AHUDER) Başkanı Süleyman Gürkök, basında sansürün kaldırılışının 103'üncü yıldönümünde basına uygulanan sansürün halen sürdüğünü iddia etti. Basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Gürkök, “Basın mensuplarına açılan binlerce dava var. Yeni yasama döneminde bu konunun ele alınması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
    AHUDER Başkanı Süleyman Gürkök ve Yönetim Kurulu basında sansürün kaldırılışının 103’üncü yıldönümü nedeniyle Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti.
    Ziyarette konuşan Veli Altınkaya, sansürün kaldırılışının 103’üncü yıldönümünün kutlanmasına karşın halen sansür uygulandığını savundu.
    Altınkaya, demokrasilerin vazgeçilmezi olan basının, özgürce, kimsenin temel hak ve özgürlüklerine müdahale etmeden, tamamen toplumu bilgilendirme amaçlı habercilik yapması gerektiğini ifade etti.
    Bugünün şartlarında halen bir şekilde sansür uygulandığını öne süren Altınkaya, birçok gazetecinin yaptıkları haberlerden dolayı yargılandıklarını hatırlattı.
    Fikirlerin kamuoyuna yansıtılmasında basının önemli bir işlevi yerine getirdiğine işaret eden AHUDER Başkanı Gürkök ise şöyle konuştu: “Demokratik hakların ve özgürlüklerin özellikle temsil edilmesiyle korunması, kamuoyunda ihlallerin kamuoyuyla paylaşılması ve bilinç oluşturulması, yönetim kadrolarında siyasi örgütlerin içerisinde meydana gelen yanlışları siyasi partilere duyurulması, insan hakları ihlali varsa bunların duyurulması adına basın önemlidir. Biz bu konuya ciddi bir önem veriyoruz."
    Basın mensuplarıyla ilgili olarak açılan binlerce dava olduğunu kaydeden Gürkök, "Yeni yasama döneminde biraz daha basının rahat yorum yapabileceği, habere ulaşmada kolaylıkların tanınması, yaptığı işlerin daha az sorgulanması ve daha rahat ortamlarda çalışmasını istiyor ve bunun sağlanacağını düşünüyoruz. Bu konuda biz dernek olarak her zaman basın kurumunun yanındayız. " şeklinde konuştu.