Diyarbakır’da, daha önce defalarca taşlı ve molotoflu saldırılara uğrayan AK Parti Bağlar ilçe binası, tadilatın sona ermesiyle yeniden hizmete girdi.
    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan ve ilçe başkanlarının katıldığı törenle, AK Parti Bağlar ilçe binasının açılışı gerçekleşti. Modern bir görünüme kavuşan ilçe başkanlığı vatandaşlara daha hızlı hizmet verilmesi için ayrı ayrı odalar şeklinde tasarlandı.
    Kutbettin Arzu, AK Parti Bağlar ilçe binasının açılışı amacıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de demokrasi ve kardeşliğin gelişmesinde çok büyük emeği olduğunu söyledi. Erdoğan'ın, Türkiye'de demokrasi ile ilgili yaptığı çalışmalarda, Diyarbakır'ın da büyük katkısı bulunduğuna dikkat çeken Arzu, Türkiye'nin yeni bir sivil anayasa yapma çalışmaları içerisinde bulunduğunu dile getirdi.
    Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Türkiye'deki değişik sivil toplum örgütleri temsilcilerinin, yarın Diyarbakır'a geleceğini ifade eden Arzu, Diyarbakır'daki sivil platformlarla yeni anayasanın şekillenmesi konusunda bir çalışma yapılacağını kaydetti. Arzu, "Diyarbakır'daki demokrasi, barış ve kardeşlik bilincinin yeni anayasa çalışmalarına çok büyük katkıları olacaktır. Sivil anayasanın şekillenmesi konusunda Diyarbakır'da yapılacak çalışmalara destek sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
    AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Avukat Halit Advan da buradaki hizmetin sonuç itibariyle geleceğe imza atma anlamına geldiğini anlattı. Bağlar’ın önemli bir ilçe olduğuna dikkat çeken Advan, “En büyük ilçemiz, hem nüfus bakımından hem sosyal hayat bakımından gittikçe önem arz ediyor. Eskiden Bağlar denildiğinde, bağ evleri yığma binalar hatırlanırdı. Fakat şimdi Allah’a şükür zümrüt kent gibi Hamravat gibi devasa güzel sitelerin olduğu büyük alışveriş merkezlerinin bulunduğu bir yer haline geldi.” diye konuştu.
    AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Erdal Erdal ise bir yeri güzelleştiren coğrafi konumun dağlarının ve taşlarının olmadığını ifade etti.