AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, biz bölgede hür bir şekilde demokratik bir ortamda siyaset yapamıyoruz. Hem AK Parti hem de diğer partiler. Bu noktada BDP’lilere soruyorum; Nedir bu demokratik özerklik? Oturursun Türkiye’deki bütün otoritelerle konuşursun, demokratik özerkliğin bir anlamı olur." dedi.
Kayatürk, bölgede en çok saldırıya uğrayan milletvekillerinden birisinin de kendisi olduğunu belirterek, "Saldırıya uğramadığımız günlerde 'çok şükür' diyorduk." diye konuştu.
TV 8'de konuşan Kayatürk, BDP’lilerin demokratik özerklik açılımını değerlendirirken, seçim sürecinde bölgede yaşadıkları sıkıntıları da anlattı. Kayatürk şöyle konuştu: "Başkale’de 3000 tane insan bize saldırdı. Biz Başkale’ye girdik. Girdiğimiz her dükkan bizi sevinçle karşıladı. Bir tanesi bile siz niye geldiniz? demedi. Ne olduysa 5 dakika sonra kepenkler indirildi ve bizi karşılayanlar, bizi protesto eden gruba katılmak zorunda kaldı. Ben o insanların oradaki durumuna üzüldüm. Başkale saldırısı kabul edilebilir bir şey değil. Çok yakın tarihte Van’daydım. Köyleri gezdik. Bizi takdir ettiklerini, BDP’ye verdikleri oylara kızdıklarını söylediler. Biz onları Diyarbakır’da değil Ankara’da istiyoruz dediler. Bunu onlara da söylemişler. Çaldıran’ın Osmanlı Köyü’nde demişler bunu. BDP’ye oy verenlerin ekseriyeti bu yemin krizinin devam etmesinden yana değildir."
Kaynak: cha