AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı'nın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile TOKİ Başkan Yardımcısı Muhsin Soylu ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman’ı ziyaret ettiği bildirildi. Matlı, ziyaretlerinde başta tarım olmak üzere TOKİ projeleri, ilçe hastaneleri, Bursa Adliye Sarayı ve Mustafakemalpaşa Adliye Sarayı gibi konuları görüştü.
İlk olarak TOKİ’nin Bursa ve ilçelerinde yürüttüğü kentsel dönüşüm, konut ve hastane inşaatlarıyla ilgili olarak TOKİ Başkan Yardımcısı Muhsin Soylu’yu ziyaret ederek bilgi alan Matlı, Karacabey, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Mudanya hastanelerinin yapım süreçlerini konuştu. Ayrıca Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak hak sahibi vatandaşlar ile TOKİ arasında yaşanmakta olan bazı sorunların aşılmasında gerekli çalışmanın yapılmasını gündeme getirdiğini söyledi.
Sorunların çözülmesi ve vatandaşların haklarının korunması için tüm Ak Parti Bursa Milletvekillerinin birlikte çalıştığını ifade eden Matlı, Karacabey ve Mustafakemalpaşa Devlet Hastanelerinin ihalelerinin kısa bir süre sonra yapılacağı bilgisinin verildiğini ifade ederek, "Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nin yatak sayısının arttırılması için de Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun’la telefonla görüştüm." dedi.

MUSTAFAKEMALPAŞA ADLİYE SARAYI
Matlı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman’ı da ziyaret ederek Bursa’da yapılacak yeni Adalet Sarayı ile ilçelerdeki eksikliklerin giderilmesi konularını görüştü. Mustafakemalpaşa Adliyesi’nin yeni bir binaya kavuşmasının öncelikli konuları olduğunu dile getiren Matlı, “Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunulması için Mustafakemalpaşa Adliye Sarayı’nın yeriyle ilgi sorunun çözülüp, inşaata en yakın zamanda başlanması için girişimlerimiz sürüyor." diye konuştu.
Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman da, Mustafakemalpaşa Adliye Sarayı’nın gündemlerinde olduğunu ve inşaatın başladığı andan itibaren 1 yıl gibi kısa bir sürede hizmete açılacağını belirtti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’i ziyaretini de değerlendiren Matlı, "Bizler AK Parti Milletvekilleri olarak her zaman halkımızın yanında olduk. Bursa’nın sorunlarının çözümü için çalışacağımıza söz verdik. Biz çözüm üretmek için Ankara’da olacağız dedik ve TBMM tatilde olmasına rağmen çalışıyoruz. Bütün Ak Parti Milletvekili arkadaşlarımla birlikte Bursa ile Ankara arasında bir köprü olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız her zaman hizmetin en iyisine layıktır. Durmadan hizmet üretmeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.