Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin gelecek 30 yıl düşünülerek planlandığını ve yapılan detaylı çalışmalar sonucunda yatırımların aşama aşama gerçekleştirildiğini söyledi.
    İl yöneticileriyle sağlık hizmetlerini görüşeceği bir toplantıya ve AK Parti’nin 10. kuruluş yıl dönümü kapsamında parti il teşkilatının düzenleyeceği programa katılmak üzere Samsun’a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti.     
    Valilik ziyaretinde konuşan Akdağ, "Samsun’da sağlık hizmetlerini masaya yatıracağız. Arkadaşlarımız bir değerlendirme çalışması yaptılar. Bunu, ilimizdeki yöneticilerimizle gözden geçireceğiz. Sağlıkta dönüşüm çerçevesinde illerimizde sürekli bu gözden geçirme toplantılarını yapıyoruz. Biliyoruz ki işler sahada yapılır. Sadece Ankara'da oturarak uzaktan takip etmekle bu işler olmuyor. Bütün illerimizde olduğu gibi Samsun ilinde de planladığımız yatırımlar, prensipler çerçevesinde ülkemizin 30 yıl sağlık geleceğini ilgilendiren bir planlamanın çerçevesinde yapılmıştır. Burada hem Sağlık Bakanlığı'na ait yatırımları, hem üniversitemize, hem özel sektörümüze ait yatırımların birlikte değerlendirildiği bir ortak planlama var. Bu planlama çerçevesinde, Samsun'u biz bölgenin sağlık cazibe merkeze olarak tespit etmiş durumdayız.” dedi.
    Bakan Akdağ, Samsun’u, sadece kendini nüfusuyla değil, çevresindeki illerle birlikte bir merkez olarak kabul ettiklerini ve yatırımları da bu şekilde planladıklarını belirtti. Akdağ, şöyle devam etti: "Yaptığımız yatırımlar tesadüf değil. Sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde yapılan yatırım planları üzerinde aylarca, hatta yıllarca yapılan çalışmaların ürünüdür. Şimdi bu planı aşama aşama yürürlüğe koyuyoruz. Sağlık Dönüşüm Projesi'nin ilk 8 yılında Samsun’da çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. İdareye geldiğimiz günden bugüne Samsun’a 470 milyon lira yatırım yaptık. Bunun için de doğrudan yatırım ve onarım harcamaları var. Bir de tıbbi cihaz ve tıbbi donanım harcamaları var. Bundan sonra da asıl yapacağımız büyük yatırımlar var. Büyük bir kampus yapıyoruz. 400 yatak olarak başlayıp şu anda 570 yatakla hizmet verdiğimiz Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi arazisi üzerinde, nihayetinde büyük bir kampus oluşturulmaktadır. Burada bin 50 yataklı bir kampus oluşturuyoruz. Bölgeye hizmet verecek olacak çok modern binalar inşa ediyoruz. Daha önce inşa ettiğimiz binalar kalfalık devresi eserleriydi, bundan sonra binalar ustalık devresi eserlerimiz olacak. Yeni yatırımlarımızı başlattık ve başlatmaya da devem edeceğiz. Sağlıkta dönüşüm projemizi büyük bir kararlılıkla devam ettiriyoruz. Yaptığımız hizmetlere evde sağlık hizmetini de ekledik. Samsun’da evinde bakıma muhtaç bin 547 vatandaşımıza doğrudan Sağlık Bakanlığı kontrolünde sağlık hizmetleri yapılmaktadır. Yıl sonunda hastanelerde randevu sistemine de geçmiş olacağız."

SOMALİ'YE SAĞLIK HİZMETİ YARDIMI
Somali'de yaşanan açlık ve susuzluğun getirdiği ölümlere de değinen Bakan Akdağ, gıda yardımının yanısıra sağlık hizmeti de götüreceklerini ifade etti.
    Başbakanın talimatıyla Somali’ye sağlık hizmeti götürmek için de ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, "Somali yönetimi tarafından güvenlik ve uygun yer temin edilmesi halinde mobil hastanemizi gönüllü sağlık çalışanlarımızla götürerek, Somali’deki yavrularımıza kardeşlerimize de bütün buna benzer olaylarda olduğu gibi ciddi sağlık hizmeti götüreceğiz inşallah.” dedi.

"GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
Türkiye’nin insanlığa hizmet edebilecek güçlü bir Türkiye olma yoluna doğru hızla ilerlediğine dikkat çeken Recep Akdağ, şunları ifade etti:
    “Bütün vatandaşlarımız şundan emin olmalıdır. Türkiye, emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Türkiye, hızla dünyanın ileri refah ülkelerinden biri durumuna geçmektedir. Bir çok konuda çıtayı aştığımızı söyleyebilirim. Bugün dünyanın ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde Türkiye, ekonomisiyle ve sosyal dokusuyla sapa sağlam ayaktadır. Bu da Türkiye’nin, geleceğini konuşurken güveneceği en önemli etkendir. Yolumuz açık hamd olsun. Çalışacağız, gayret edeceğiz. Büyüyeceğiz, gelişeceğiz, büyük bir Türkiye olarak hem kendi insanımıza hem de bütün insanlığa hizmet eden güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz.”