Diyarbakır’da her gün binlerce aracın geçtiği Gevran Caddesi üzerindeki doğalgaz çalışmaları nedeniyle yollarda oluşan derin çukurlar, sürücülere zor anlar yaşatıyor.
Şehirde yaklaşık 3 yıl önce başlayan doğalgaz döşeme çalışmaları sürüyor. Kayapınar ilçesinin ardından Yenişehir'de başlatılan çalışmalar halen devam ediyor. Doğalgaz için Yenişehir ilçesinin birçok ana caddesinde kazı yapılan alanların zamanında kapatılmaması sürücülerin tepkisini çekti. Ofis semtindeki Gevran ve Ekinciler caddelerinde borular döşenmesine rağmen henüz tam olarak kapatılmayan ve asfaltlanmayan yollarda trafik aksıyor. Oluşan derin çukurlar trafiği yavaşlatırken sürücüler de zor anlar yaşıyor.
Yenişehir'de trafiğin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Gevran Caddesi'nde belediyenin yol asfaltlama çalışmalarını yapmaması bölge esnafının ve sürücülerin yoğun tepkisine neden oluyor.
Sürücülerin caddeden geçerken derin çukurları aşması gerekiyor. Vatandaşlar kendilerinin yollardaki çukurlar nedeniyle 15 gündür çile çektiklerini söyledi. Bazı vatandaşlar da araçlarının caddeden geçişi sırasında zarar görmemesi için çukurları kum ve taşlarla doldurmaya çalıştı. Güzergâhı kullanan bazı sürücüler de araçlarının zarar görmemesi için başka yollardan gittiklerini belirtti.

    ASFALT TRAFİĞİN EN YOĞUN OLDUĞU SAATLERDE YAPILIYOR
    Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin asfaltlama çalışmalarını gece yerine trafiğin yoğun olduğu saatlerde yapması vatandaşların tepkisini çekti. Gündüz yapılan asfalt çalışmaları nedeniyle mağdur olduklarını belirten sürücüler, asfalt çalışmalarının birçok büyük şehirde gece yapıldığını Diyarbakır'da da gece yapılabileceğini kaydetti.