Sivas Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan ve 13 mahallenin canlanmasına büyük oranda katkı sağlayan AKSU projesi yazın gelmesiyle vatandaşların akınına uğruyor. Ancak bu güzel mesire alanı ziyaret edilirken ilk etap ile son etap arasında geçiş sıkıntısı yaşanıyor.
AKSU projesi için milyonlarca lira para harcayan Sivas Belediyesi şehrin bu noktasının gelişmesine de imkan oluştururken, AKSU’nun güzelliğinden yararlanan Sivaslıların yanısıra bu bölgede gayrimenkulleri olan vatandaşlar da bu projenin çok güzel olduğunu ifade ediyor. Fakat bu güzelliklerin yanında 2 etabı ayıran yol geçişlerde sıkıntı oluşturuyor. Bu güzelliklerin daha rahat ziyaret edilmesini sağlamak için birinci etap ile son etabı ayıran yolun altından yada üstünden geçiş ile bağlanması gerektiğini ifade eden vatandaşlar can kaybına sebebiyet verebilecek kazalardan korktuklarını belirtiyor.
AKSU’nun çevresinde bulunan 13 mahallede AKSU’nun hayata geçirilmesi ile birlikte hem ekonomik anlamda hem de sosyal açıdan önemli gelişmeler yaşanırken, yıllardır Mısmılırmak'tan yayılan pis kokular nedeniyle camlarını dahi açamadıklarını beyan eden vatandaşlar, belediyenin yaptığı bu çalışma ile artık bu sıkıntıların ortadan kalktığın söylüyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Çongar, Aksu projesinde anayolun altından ya da üzerinden geçit gibi bir projenin olmadığını vatandaşların yoldaki ışıklandırmalardan yardım alarak geçilebileceğini ifade etti.