Günde 100 varil petrol çıkarılan Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, bu defa da Türkiye'nin en sıcak jeotermal su kuyuları açıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2010 yılında başlatılan Manisa ve civarı jeotermal enerji aramaları sonuç verdi. Sondajda en yüksek kuyular, Kavaklıdere Köseali köyünde bulundu. Geçen mart ayında 2 bin 720 metreden çıkan 287,25 derecelik sudan sonra şimdi de 2 bin 750 metre derinlikteki "MAK 2010/14" kuyusu törenle hizmete girdi.
Açılış törenine Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer'le birlikte katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin, doğal zenginlikleriyle kendi kendine yetebilecek bir ülke olduğunu söyledi. MTA’ya yapılan yatırımların 8,5 yılda yedi kat arttığına dikkat çeken Bakan Yıldız, “Bugün Salihli'de altın, kurşun, çinko ve civa gibi önemli metalik madenlerimiz var. Soma'da kömür ve çimento var. Demirci'de fosfat ve feldispat var, distem var, mermer var. Gördes'te jeolit var, Çaldağ'da nikel var. Bugün dünyanın önemli nikel yataklarından birisi inşallah. Jeotermalde Turgutlu, Salihli ve Alaşehir'de çok zengin kaynaklarımız var. Bunlar yeni değil, 3-5 bin yıldan beri vardı ama biz yeni buluyoruz. Türkiye’deki bütün kaynaklarımızı bizatihi katma değer oluşturan, herhangi bir ithal girdiye sebep olmaksızın kendi kaynaklarımızla ayaklarımız üzerinde durabileceğimiz, hattâ koşabileceğimiz bir yapı oluşturuyoruz. AK Parti dönemlerinde bunlar yapılmaya başlandı. Bir yılda yaptığımız sondaj faliyetlerini, 2 bin metreden 30 bine çıkardık. Şimdi bir aydan daha kısa sürede bunları yapıyoruz.“ dedi.
MTA Genel Müdürü Üzer ise ilk sondajın 20 Ağustos 2010 tarihinde vurulduğunu, 1 Mart'ta ise mutlu sona ulaşıldığını kaydetti. Bugün açılan Kavaklıdere'nin Örnekköy mevkisindeki MAK 2011/3 kuyuda, 2 bin 150 metre derinlikte 188,39 derecelik sıcak su bulunduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kuyu hizmete açıldı.