Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu ve Kıbrıs şehitleri Osmaniye'de törenle anıldı.
Tören, Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu ve Kıbrıs şehitleri anıtına Garnizon Komutanlığı çelenginin İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Erkol tarafından konulmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Topçu Üsteğmen Caner Aladağ, Şehit Piyade Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu’nun biyografisini okudu.
Anma töreninin devamında, Kıbrıs Gazisi Prof. Dr. Hamdi Rıfat Memişoğlu Kıbrıs Harekatını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumunun ilk bölümünde 50. Piyade Alayı ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Memişoğlu, daha sonra 1974’de gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı ile detaylı bir sunum yaptı. 20 Temmuz’un özgürlüğe ve insanca yaşama hakkına sahip onurlu bir halk olarak varlığın pekiştirildiği ve dünyaya ilan edildiği unutulmaz bir gün olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hamdi Rıfat Memişoğlu Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu ve Kıbrıs şehitlerini şükran ve minnetle andığını söyledi.
Törene Vali Celalettin Cerrah, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Erkol, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Topçu Kurmay Albay Uğur Özbek, Askerlik Şube Başkanı Personel Albay E. Murat Özelmaser, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, askeri erkan ve Kıbrıs gazileri katıldı.