Başkent’te kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. TCDD'de memur olarak çalışan Haydar Sonay (39) kendisini aldattığını düşündüğü eşi Semra Sonay’ı (35) boğazını keserek öldürdü. Daha sonra kendi boğazını kesen Sonay’ı olay yerine gelen polis ekipleri biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Hastaneye kaldırılan kocanın durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Olay öğle saatlerinde, Keçiören İncirli Mahallesi 123. Sokak 2/6’da meydana geldi. Devlet Demir Yolları'nda memur olarak çalışan Haydar Sonay, eşi Semra Sonay’la kendisini aldattığını öne sürerek tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Bıçağını çeken koca, eşinin üzerine yürüdü. Sonay ailesinin çocukları 5 yaşındaki Onur ile 8 yaşındaki Deniz ve yeğenleri 17 yaşındaki Sultan Sonay kavgaya engel olmaya çalıştı. Bir türlü ikna olmayan zanlı, çocukları yatak odasına kapattı. Eşini salona götüren zanlı, Semra Sonay’ın boğazını kesip, birkaç bıçak darbesiyle yaraladı. Haydar Sonay daha sonra bıçakla kendi boğazını kesti. Kavganın yaşandığını duyan Sonay ailesinin komşuları durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, zanlıya müdahale etti. Bir türlü sakinleştirilemeyen zanlıyı, polis ekipleri biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Ekipler durumu daha sonra sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 ekipleri Semra Sonay’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı Haydar Sonay ise ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Zanlı Sonay’ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Olayın ardından polis ekipleri evde çalışma yaptı. Cinayeti duyan Sonay ailesinin yakınları ise evin önünde sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan aile üyelerini yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Zanlı Sonay'ın olay yerine gelen işyeri arkadaşları ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sonay'ın iş arkadaşları neden böyle bir şey yaptığına anlam veremediklerini söyledi.
Savcının yaptığı incelemenin ardından genç kadının cesedi morga kaldırıldı.