Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Metrosu için “Köylü Treni” benzetmesi yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu’na bu yaklaşımı yakıştıramadığını söyledi.
Profesör ünvanını taşıyan bir bilim adamının, hem de rektörlük gibi sorumluluk taşıyan bir mevkide oturan bir insanın konuşurken daha dikkatli olmasını beklediklerini belirten Zihni Aldırmaz, “Ancak üzülerek görüyorum ki, sayın Rektör bu özeni göstermemiş. Metro’ya ‘köylü treni’ demek bir rektörü hiç yakışmıyor. Köylü bizim efendimizdir, baş tacımızdır. Sayın Akınoğlu’nu rektör gibi davranmaya davet ediyorum” dedi.
Metronun üniversiteye gitmesine karşı çıkanların, daha önce de birçok hizmeti engellediğini vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Aynı zinniyet, TOKİ Hastanesi’ne karşı çıkmış, bahçesindeki cami olan ve hasta yakınlarının yararlanacağı ihalesi dahi yapılmış otel inşaatını dava edip, iptal ettirmiştir” şeklinde konuştu.
“Aynı zihniyet Çatalan içme suyunun üniversite arasizinden geçişini de 6 ay engellemişti” diyen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuyla ilgili şunları söyledi; “Bu hizmetleri engelleyenler şimdi de hayırsever bir iş adamının Adana’ya Fen Lisesi yaptırmak istemesine karşı çıkıyor. Arazi için ‘zeytin gen bahçesi’ diye kamuoyuna yanlış bilgi vererek Fen Lisesini engellemeye çalışıyor. Sayın Akınoğlunu sağduyulu olmaya ve Eskişehir örneğini incelemeye davet ediyorum. İki üniversitenin kentle-halkla bütünleşmesi sonucu Eskişehir’in geldiği noktaya baksınlar. Kentle-halkla bütünleşmekten korkmasınlar”.
Rektör Alper Akınoğlu’nun çifte standart uyguladığını da anlatan Başkan Vekili Aldırmaz, “Hasta yakınları için yaptırılmakta olan otel inşaatını mahkeme kararıyla iptal ettiren, Fen Lisesine karşı çıkan, Çatalan suyunu 6 ay geciktiren, Metroyu üniversiteye istemeyen Akınoğlu, hastane bitişiğindeki otoparkı; imar çalışması yapmadan kaçak olarak otele çevirirken, “ihtiyaçtan” diyor. Bu çifte standart değil midir?” şeklinde konuştu.
Akınoğlu’nun “Balcalı Hastanesi’ne metronun gitmesine gerek yok” diye açıklama yapmasına da bir anlam veremediğini kaydeden Aldırmaz, “Böyle bir anlayış olur mu? Metro, Balcalı Hastanesi ile üniversitenin hemen arkasında yapılması programa alınan 35 bin kişilik modern stadyuma gitmeyip de nereye gidecek? Biz geleceği düşünerek proje üretiyoruz. Sayın Akınoğlu’nun da böyle düşünmesini bekliyoruz” dedi.