Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, çalışmalarda ortak akıl anlayışını benimsediklerini söyledi.
Aldırmaz, belediye çalışanları ile toplantı yaparak, onlardan beklentilerini anlattı, çalışanların sorun ve önerilerini dinledi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Kaşif Barut ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Durmuş belediye personeli ile bir araya geldi.
Belediyeciliğin 24 saat hizmet gerektiren bir iş olduğunu belirten Aldırmaz, tüm ihale ve satın almaların şeffaf yapıldığını vurgulayarak, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nde adrese teslim iş olmaz. Her şey açık ve şeffaftır. Yetki ve sorumluluğunuzun bilincinde olun, yaptığınız işleri internette yayınlayın. Yapılan uygulamalardaki açıklık politikanız ve şeffaflığınızla hem bizi hem kendinizi sıkıntıya girmekten kurtarın. Bütün bunları yaparken hızlı hareket etmeye özen gösterin. Dürüst ve düzgün çalışıyoruz. Aynı zamanda hızlı olalım. Çünkü hizmet beklemez. Açık ve şeffaf olduğumuz sürece veremeyeceğimiz hesap yok” dedi.
Yaz döneminde olunması nedeniyle bazı bürokratların şehir dışına çıktığını, bunun zaman zaman çıkan sorunlar karşısında muhatap bulunmaması gibi durumlar ortaya çıkardığına dikkat çeken Aldırmaz, “Böyle durumlarda arkadaşlarımızın telefonları sürekli açık olsun. Ayrıca tatile gidecek arkadaşımız yerine bir arkadaşını bıraksın. Çünkü hizmet durmaz. Buna dikkat edelim” önerisinde bulundu.
Zihni Aldırmaz, çalışmalarından dolayı tüm çalışanlara teşekkür ettiği konuşmasına şöyle devam etti: “Zaman zaman bu şekilde bir araya gelmemizde yarar var. Bir sıkıntınız olduğunda bana her zaman ulaşabilirsiniz. Çünkü biz her hizmeti birlikte yapıyoruz. Yapılan hizmetlerde sizin ne kadar payınız varsa, benim de o kadar payım var. Yoğun bir çalışma tempomuz var. Bazen günde 18-20 saat çalışıyoruz. Ama tüm iyi şeyleri birlikte gerçekleştiriyoruz. Esas olan birlikte daha iyi şeylere imza atmak, daha iyi hizmet üretmek. Gayretlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”
Belediyede zaman zaman görev değişiklikleri olduğunu anlatan Aldırmaz, bunun yeri değişen arkadaşların yetersizliği olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Aldırmaz, bu tür değişikliklerin çalışmalarda daha yüksek verim alınması amacı taşıdığını söyledi.
Konuşmasının sonunda belediyenin bir tek kişinin ufku ve aklıyla yönetilemeyecek kadar büyük olduğunu vurgulayan Aldırmaz, bundan dolayı ortak akıl anlayışını benimsediklerini belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonundaki toplantıya Genel Sekreter Kaşif Barut, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, birim müdürleri ve çalışanlar katıldı.