Ankara'nın Altındağ Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü, her Kurban Bayramı’nda basına yansıyan ve tartışma konusu olan sağlıksız kurban kesimi görüntülerine son vermek amacıyla geleneksel hale getirdiği kurslara başlıyor. Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve ücretsiz olan kurslara katılan kursiyer sertifika sahibi oluyor.
        Açılması planlanan kurslarla ilgili bilgi veren Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ercan Kurnaz, meslek edindirmeye yönelik kursun amacının Altındağlı vatandaşların Kurban Bayramı’nı daha rahat geçirmeleri olduğunu belirtti. “Vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirirken daha modern, temiz ve düzenli bir hizmet almalarını istiyoruz” diyen Kurnaz, Altındağ Belediyesi sınırları içerisinde kaçak ve sağlıksız kurban kesimini engellemek için çalıştıklarını aktardı.
        Kurnaz, kursa katılmak isteyen vatandaşların 341 46 03 numaralı telefondan bilgi alıp, kayıt yaptırabileceklerini söyledi. Verilen kursun basit bir eğitim olarak algılanmaması gerektiğini, 5 gün boyunca kursiyerlere derinlemesine bilgiler verildiğini ifade eden Kurnaz, kurs sonrasında verilen sertifikanın sürekli geçerli olduğunu kaydetti. Kurnaz, “Kursiyerler alacakları bu sertifika ile ister belediyemize ait yerlerde, isterse kendi istedikleri yerlerde kurban kesimi yapabilecek. Bu sertifika, Hac kurbanlarının kesimi için talepte bulunan kasaplar tarafından da kullanılabilecek. Kısacası bu sertifikaya sahip olan kişi daha kolay iş bulabilecek.” dedi.