Mersin Anafen Dershanelerinin 5. sınıflar arasında düzenlediği Altın Çocuklar Yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.
Mersin’de 138 okuldan 4 bin 41 öğrencinin katıldığı yarışmanın ödül töreni yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan ödül töreninin açılış konuşmasını Mezitli Anafen Dershanesi Müdürü Halil Güneş yaptı.
Anafen Dershanelerinin başarıyı hedeflerken, insani değerler bakımından donanımlı bireyler yetiştirmeyi de kendisine ilke edindiğini ifade eden Güneş, başarıyı artırmak ve teşvik etmek amacıyla da çeşitli yarışmalar düzenlediklerini belirtti. Yarışma sonucu 500 tam puan alan Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu’ndan Rumeysa Kurtgöz, Çankaya İlköğretim Okulundan Tuğsem Nazlı, Özel Doğa İlköğretim Okulundan Gülder Bengisu Yeşilyurt, Dr.Hakan Kundak İlköğretim Okulundan Durmuş Küçük, Dr. Kamil Tarhan İlköğretim Okulundan Alper Öztekin, Mezitli Belediye İlköğretim Okulundan Nazire Ata,19 Mayıs İlköğretim Okulundan Anıl Tülü, Çukurova İlköğretim Okulundan Mustafa Özkür, Piri Reis İlköğretim Okulundan Ayşenur Çeleb ve Batuhan Gür tam altınla diğer öğrenciler ise yarım ve çeyrek altınla ödüllendirildi. Öğrencilerin yanı sıra, yarışmada derece giren çeşitli okullar ile başarılı öğrencilerin velilerine de plaket verildi.