Afrika’da açlıkla pençeleşen Somali için Türkiye’nin dört bir yanından yapılan yardımlar çığ gibi büyüyor. Edremit’in Kadıköy beldesindeki dolmuşçular, araçlarına koydukları bağış kutuları ile Somali için yardım topluyorlar.
        S. S. Kadıköy Doyamadım Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, Somali için yardım toplamaya başladı. Taksi dolmuşçular ayrıca araçlarına Somalili çocukların fotoğraflarının yer aldığı afiş asarak vatandaşların dikkatini çekmeyi planlıyor. Dolmuş taksiciler, bu hafta içinde bir de iftar yemeği düzenlemeyi hedefliyor. Şoförler, şaşalı iftar yemeği yerine menüde pide, peynir ve zeytin ikram edecek konuklarına. Taksiciler, şaşalı iftar yemeğine harcanacak parayı bağış kutularında topladıkları yardım paralarına ekleyerek iftar yemeğinde davet edecekleri Edremit Kaymakamı Osman Tunç’a teslim edecek.
        S. S. Kadıköy Doyamadım Taşıyıcılar Kooperatifi İkinci Başkanı Erdinç Çolak, “Somali’deki her gün açlıktan ölen çocukları görünce biz de bu duruma duyarsız kalmamak için bir yardım kampanyasına başladık. Araçlarımıza bağış kutusu koyduk.” dedi
        Araçlarına bağış kutusu koyarak Somali’ye yardım toplayan taksi dolmuş sürücüleri, halkın kampanyaya ilgi gösterdiğini söylediler.